Početna Politika LSV: Novi Sad zaslužuje duel kandidata za gradonačelnike

LSV: Novi Sad zaslužuje duel kandidata za gradonačelnike

0

novi sad

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad smatra da je kampanja za republičke i pokrajinske izbore bacila je u medijsku senku lokalne izbore u Srpskoj Atini.

Ostalo je manje od deset dana do izlaska na birališta, a građani i građanke Novog Sada nisu imali priliku da u medijima vide debatu kandidata za gradonačelnike, niti programe koje stranke predlažu za budućnost glavnog grada Vojvodine i drugog po veličini grada u ovoj zemlji. Kako se planira organizacija i rad komunalnog sistema, šta su prioriteti, šta prvo mora da se promeni?

Rečju, ako ovako ostane, građani će na lokalnim izborima u Novom Sadu glasati po opštem utisku, za lidera neke stranke, ne znajući šta ta stranka namerava da uradi u gradu.

Činjenica je da se gradonačelnik Novog Sada ne bira direktnim izborima nego većinom u Skupštini grada, ali je isto tako činjenica i da ovim gradom posle 24. aprila neće upravljati Aleksandar Vučić, Vojisilav Šešelj, Nenad Čanak, Ivica Dačić niti bilo ko drugi od stranačkih lidera, nego upravo ti ljudi koje stranke predlažu za gradonačelnike ovog grada.

Novi Sad više nema vremena za greške. Mora se znati šta je čiji plan za Novi Sad.

Pozivamo sve kandidate za gradonačelnike i kandidatkinje za gradonačelnice na televizijsku debatu, u kojoj bismo ukrstili planove i argumente. A medije pozivamo da takvu debatu organizuju.

Uvereni smo da će građani na taj način imati priliku da se uvere da Liga socijaldemokrata Vojvodine ima najbolji program za Novi Sad – navodi se u saopštenju ove stranke.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos