Početna Politika Odloženo suđenje za kupovinu glasova, Bokan: Dokazaću da nisam kriv!

Odloženo suđenje za kupovinu glasova, Bokan: Dokazaću da nisam kriv!

0

bokan_tomislav

Suđenje lideru pokreta “Drina Dinara Dunav” Tomislavu Bokanu i još šestorici optuženih za kupovinu glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu, odloženo je za 11. maj.

Protiv njih je podignuta optužnica za kupovinu glasova na lokalnim izborima održanim 2012. godine. Sudija Tamara Kucurac odložila je glavni pretres nakon što su advokati odbrane priložili lekarska opravdanja zbog odsustva dvoje optuženih.

Bokan je naveo da nije kriv i da veruje u pravosuđe Srbije.

“Nisam kriv, tražim pravdu u okviru pravosuđa Republike Srbije. Verujem u pravosuđe i dokazaću svoju nevinost”, rekao je Bokan.

Tužilaštvo u Novom Sadu je 31. jula pre dve godine podnelo predlog za preduzimanje istražnih radnji protiv Bokana zbog krivičnog dela davanja mita u podstrekavanju u vezi sa glasanjem. Istražnim radnjama obuhvaćeno je i šest osoba za koje postoji sumnja da su od Bokana primile novac kako bi glasale za RDS na lokalnim izborima 6. maja. Iz tog razloga pred Osnovnim sudom saslušani su osumnjičeni Slađana Rovčanin, Milovan Duvnjak i Antigona, Biljana, Svetlana i Vladimir Vučenov.

Bokan je saslušan još 30. januara 2013. godine dok je bio direktor JP “Urbanizam” i u Romskoj demokratskoj stranci (RDS).

Podsetimo, RDS je nakon izbora ušao u parlament i u početku je bio partner koalicije DS-LSV koji su Bokanu posle izbora dali na upravljanje Spens. Nakon prekomponovanja vlasti, od nove garniture dobio je Urbanizam i Čistoću, a danas njegovi ljudi koji više nisu u RDS već u 3D vode Vodovod.

RDS je na izborima iskoristila rupu u zakonu i kao manjinska stranka ušla u parlament iako na njihovoj listi nije bilo nijednog Roma. Od šest odborničkih mesta koja su dobili, Bokan se nije libio da na četiri ubaci članove svoje porodice, kao i svog kuma Zorana Narančića.

Bokana su neposredno posle izbora 2012. godine za kupovinu glasova optuživali SNS i DSS, koji su zbog toga podneli i krivične prijave, dok su se predstavnici DS i LSV tim povodom oglasili kada je bilo jasno da će izgubiti vlast.

Prema podacima istražnih organa do kojih je ranije došao list Danas, u mrežu kupovine glasova u Novom Sadu uloženo je oko 50 miliona dinara.

Izvor: 021.rs