Početna Politika Održan još jedan protest Saveza za Srbiju protiv režima

Održan još jedan protest Saveza za Srbiju protiv režima

0

Protest protiv režima Aleksandra Vučića održan je i sinoć na Pozorišnom trgu.

Na skupu su govorili nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.

Ovonedeljni protest je posvećen “hrabrom radniku fabrike “Krušik” Aleksandru Obradoviću“, koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Poslanica Svetlana Kozić rekla je da veruje da će slučaj iz Krušika ohrabriti mnoge koji su do sada ćutali i da je ovaj skup u znaku podrške “uzbunjivaču koji je vratio Srbiji dostojanstvo”.

– Kolektivno dobro je nepoznanica za Srpsku naprednu stranku, jer se oni “bore” samo za sebe. Nas “plaća” naša savest i mi ćemo se boriti za kolektiv. Šaljemo podršku uzbunjivaču koji je uz Srbiju i koji je vratio dostojanstvo među nama koji stojimo uspravno, pošto imamo neke kriterijume. Želimo da ohrabrimo one koji ćute, jer to ne vodi nikuda. Nadamo se da će primer iz Krušika ohrabriti mnogo više ljudi da kažu ‘neću da ćutim, hoću da živim” – poručila je pokrajinska poslanica.

Prethodno je SZS poručio da je poražavajuće što “umesto da u zatvoru budu ministar Stefanović, njegov otac i svi ostali koji su umešani u trgovinu oružjem koje je na kraju završilo kod terorista Islamske države, vladajući režim je uhapsio onog za koga veruje da ih je razotkrio”.

Sa protesta je ponovo upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore. Kao što je javnosti već poznato, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na “lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine”.

Izvor: 021
Foto: 021