Početna Politika CRTA: Tužilaštvo i Agencija da pokrenu postupak protiv Mirovića, priznao krivično delo

CRTA: Tužilaštvo i Agencija da pokrenu postupak protiv Mirovića, priznao krivično delo

0

Organizacija “Crta” pozvala je nadležno tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno reaguju i pokrenu postupke protiv predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, koji je u izjavi televiziji N1 “priznao da je počinio krivično delo zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe”.

Mirović je, na pitanje zašto su vozač i službeno vozilo Pokrajine bili u Lučanima na dan lokalnih izbora sredinom decembra prošle godine, rekao da su vozač i vozilo bili prisutni po njegovom ličnom nalogu.

– Čuo sam da Đilas deli ogroman novac, ovaj novac 623 miliona evra koji je od 2004. uzeo od građana Srbije. Radi ilustracije, budžet Novog Sada je 250 miliona evra. Pa sam onda poslao vozača da proveri da li je to tačno, na sreću, ispostavilo se da nije tačno – izjavio je Mirović, podseća “Crta”.

Mirović je, dodaju u “Crti”, svojom izjavom zaboravio da nije pozvan ni nadležan da resursima Pokrajinske vlade i o trošku građana Vojvodine i Srbije proverava glasine o političkim protivnicima.

– Rugajući se činjenici da su na izborima u Lučanima uočene mnogobrojne nepravilnosti, gospodin Mirović se praktično ruga javnosti i zakonima. Ako institucije ne budu sankcionisale takvo ponašanje visokog državnog funkcionera, biće to dokaz odsustva vladavine prava – kaže Raša Nedeljkov, programski direktor “Crte”.

Nakon izbora u Lučanima, “Crta” je podnela krivične prijave protiv odgovornih lica u 16 javnih preduzeća i ustanova za čija vozila su članovi “Crte” utvrdili da su bila prisutni u Lučanima tokom izbornog dana.

– Poslednju u nizu krivičnih prijava podneli smo pre nekoliko dana protiv NN lica u Izvršnom veću AP Vojvodine, a gospodin Mirović je svojim javnim priznanjem olakšao posao tužilaštvu, odredivši sebe kao lice koje mora da bude krivično gonjeno – navode u “Crti”.

Izvor: 021
Foto: SNS