Početna Politika SNS: Za Kamenicu kupljeni neispravni aparati

SNS: Za Kamenicu kupljeni neispravni aparati

0

sns_logo

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić platio je više od milijardu i sto miliona dinara za aparate za zračenje najtežih bolesnika u Institutu u Sremskoj Kamenici koji ne mogu da se koriste, saopštila je danas Srpska napredna stranka.

Novosadski odbor naprednjaka navodi da dva nova isporučena i neraspakovana akceleratora za zračenje već tri meseca stoje u podrumu stare zgrade Instituta u Sremskoj Kamenici i pitanje je kada će biti pušteni u funkciju.

SNS navodi da Pajtić i njegovi “poslušnici iz kameničkog instituta” mesecima obmanjuju javnost o konačnom prispeću i navodnoj montaži dva nova akceleratora za zračenje najtežih bolesnika od raka, koji su Institutu u Sremskoj Kamenici isporučeni pre više meseci.

Činjenica je, što mogu da potvrde i mnogobrojni zaposleni u Institutu, da napokon prispeli aparati niti su u procesu instalacije niti se sklapaju kako je saopštio “Pajtićev direktor kameničkog Instituta”.

Naprednjaci dodaju i da je iz “Pajtićeve zdravstvene tvrđave” takođe saopšteno da će akceleratori koji su plaćeni 1.107.254.889 dinara, početi da rade krajem februara, najkasnije početkom marta, uz obrazloženje da sada “sve zavisi od merenja koje dobavljači odnosno izvođači rade”.

Autor: Tanjug