Početna Politika “Sveta vodica” samo je jedna u nizu smehotresnih rabota gradskih vlasti u...

“Sveta vodica” samo je jedna u nizu smehotresnih rabota gradskih vlasti u Novom Sadu od 1990. do danas!

0

priest-and-del-boy

To što je Novi Sad završio na stranicama “Daily Mirror”-a iznenađenje je samo za mlađe generacije ili one sa slabijom memorijom. “Sveta vodica” koju je “posvetio” otac Branko Ćurčin po narudžbi Tomislava Bokana, lidera pokreta DDD – naime, nije ni prva ni jedina “Only Fools and Horses” rabota iz “radionice” gradskih vlasti Novog Sada. Bez obzira o kojoj je političkoj partiji reč.
Ranih devedesetih na čelu Novog Sada bio je Vlada Popović iz SPS-a poznat po tome da je više vremena provodio u kafani nego u svom kabinetu. Kasnije je za vreme gradonačelnikovanja radikala Milorada Mirčića postojao plan da se visoko iznad Petrovaradinske tvrđave podgine džinovski teleskop kako bi Novosađani u vedrim noćima mogi da posmatraju zvezde. O brojnim medijskim “provalama” njegovih saradnika poput Malkolma Muharema i Radmile Vojnović – izlišno je i govoriti.
U 21. vek Novi Sad je ušao minut kasnije od ostalih gradova u Srbiji pošto je tadašnji gradonačelnik Stevan Vrbaški (SPO) toliko otezao dok je na dočeku na Trgu odbrojavao “deeeeeeeset, deeeeevet…” da je 1. januar 2000. okasnio.
Posle 5. oktobra na čelo Novog Sada došao je Borislav Novaković koji će iz tog perioda ostati upamćen i po marijači-nastupu sa sve sombrerom i pončom u toku predizborne kampanje 2004. godine. “Mama Huanita” nije pomogla Novakoviću pa se u Gradsku kuću uselila Maja Gojković za vreme čije vladavine su na Trgu slobode nastupali brojni muzičari u koje je, pričalo se, gradonačelnica u mladosti a i nešto kasnije bila ludo zaljubljena (Zdravko Čolić, Goran Bregović, Željko Joksimović, Vlado Georgijev).
Posle nje na vlast se vratila DS postavivši na čelo grada Igora Pavličića, kuma Bojana Pajtića. Čovek je za par meseci dobio nadimak Rodni po liku iz “Mućki” koje se ovih dana pominju povodom “svete vodice”. Za vreme Pavličićeve vladavine njegov koalicioni partner Nenad Čanak vozio je motorne sanke u pešačkoj zoni u centru Novog Sada a ostaće i upamćen “Muratov čador” ispred Gradske kuće kao neuspeo pokušaj imitacije božićnih pijaca iz evropskih gradova.
Nakon “Rodnija” na vlast je došla SNS postavivši na čelo grada još jednog advokata (teći po redu) – Miloša Vučevića, sina starog novosadskog advokata Zorana Vučevića. Sam gradonačelnik se kloni “pajtonovskih” istupa (ako se izuzmu melodramatični izlivi zabrinutosti za bezbednost svog lidera i proslavljanje slave dečijeg vrtića!?) ali su njegovi koalicioni partneri – pomenuti Bokan, Andrej Fajgelj, Vladimir Jelić iz SPO gotovo svakodnevne zvezde društvenih mreža i akteri brojnih skandala i afera.
Često se pitamo, u čemu je problem sa Novim Sadom? Da nije nešto u vodi?

Autor: NsHronika