Početna Sport Bojan Nastić: Još 5 utakmica do magične brojke 100

Bojan Nastić: Još 5 utakmica do magične brojke 100

0

Bojan Nastic

Tvrd i smrznut teren bili su razlozi što je trener “Vojvodine” Nenad Lalatović odlučio da se ne odigra utakmica sa “Odžacima”, pa su fudbaleri i u sredu i četvrtak odradili žestoke treninge. Jedan od igrača koji prednjači u besprekornom izvršavanju postavljenih zadataka je mladi reprezentativac Srbije, levi bek Bojan Nastić (21).

Bili ste član olimpijske selekcije, pod vođstvom selektora Mime Rastavca, koja u Španiji odigrala prijateljski susret sa Katarom (3:0). Kakve utiske ste poneli?

– Svaki put kada igram za neku reprezentativnu selekciju Srbije iskustvo je za mene više nego prijatno i takva vrsta obaveza nikada mi nije teška. Zajedno sa mnom u ovoj selekciji su bili i moji saigrači iz Vojvodine Lazar Rosić i Nikola Antić, ostvarili smo pobedu i nije mi smetalo to što je termin utakmice naišao tokom zimske pauze.

Rođeni ste u Vlasenici (BiH), a odlučili ste se da igrate za Srbiju?
– Imao sam ponudu i iz FS BiH, ali nisam imao dilemu. Bolje je za mene, ujedno i realnije, da igram za Srbiju, jer je ovo moja zemlja.

Posle prve nedelje priprema, kako biste ocenili treninge?

– Za mene pripreme nisu teške, jer sam trenirao i u reprezentaciji, kao i tokom pauze. Trener Lalatović insistira na tome da ovaj deo rada iskoristimo da se što bolje fizički spremimo, kako bismo u drugom delu, u Turskoj, mogli da se kvalitetno uigramo i spremni dočekamo početak prolećne polusezone.

Jesenas ste bili “viđeni” na “Vošinim” izlaznim vratima, ali, ipak, niste otišli u Poljsku?

– Već sam bio potpisao obavezu s Poljacima, kao i raskid ugovora s “Vojvodinom”, pozdravio se sa saigračima i bukvalno krenuo na put. Međutim, na aerodromu sam saznao da su se u mom nesuđenom klubu vratila dvojica važnih igrača i da su odustali od namere da mene dovedu. Opredelili su se za mog nekadašnjeg saigrača iz “Voše” Stojana Vranješa, a ja sam se vratio u Novi Sad. Imam ugovor s “Vojvodinom” na još šest meseci, a postoje neki nagoveštaji da za mene postoji interesovanje pojedinih inostranih ekipa. Ako se, ipak, ništa ne bude dogodilo, voleo bih da ostanem. U “Voši” sam stasao i ova sredina mi odgovara. Uz to, zanimljiv je podatak da sam do sada odigrao 95 zvaničnih susreta za “Vojvodinu”, tako da mi još samo pet utakmica nedostaje do brojke 100. Želim da uđem u to odabrano društvo, a spreman sam da potpišem i novi ugovor s “Vojvodinom”, naravno ako to i klupski čelnici žele.

Izvor: Dnevnik
Foto: Bojan Nastić / Facebook