Početna Sport Borislava Perić Ranković najbolja paraolimpijka u 2018. godini

Borislava Perić Ranković najbolja paraolimpijka u 2018. godini

0

Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je priznanja stonoteniserki Borislavi Perić Ranković i strelcu Draganu Ristiću kao najboljim paraolimpijcima u 2018. godini.

Novosadska para stonoteniserka u prošloj godini osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sloveniji. Na tom šampionatu došla je do svoje 22. medalje u nizu na Paraolimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima u obe konkurencije (pojedinačno i ekipno).

Za najuspešniji tim u prošloj godini proglašena je reprezentacije Srbije u gađanju vazdušnom puškom u disciplini R5, ležeći stav, klasa SH2 u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović, dok je za najboljeg trenera proglašen Nenad Pajić, selektor i glavni trener parastreljačke reprezentacije Srbije.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istakao je da su srpski paraolimpijci imali velike uspehe tokom prošle godine.

Paraolimpijski komitet Srbije posthumno je odlikovao atletičara Miloša Mitića, strelca Sinišu Vidića i stonotenisera Luku Andrašiću.

Izvor: Tanjug/021
Foto: Youtube – printscreen