Početna Sport Crvena zvezda savladala Vošu

Crvena zvezda savladala Vošu

0

odbojka,-ok-vojvodina,-ok-zvezda_660x330

Dok su odbojkaši Vojvodine NS seme harali Evropom i podigli pehar namenjen pobedniku Kupa Izazivača, Crvena zvezda je odmarala i spremala se za polufinale plej-ofa. To je izgleda presudilo pobednika ove serije jer su Beograđani bili vidno odmorniji i stabilniji u bitnim trenucima svakog od tri odigrana meča.
Nema razlike u klasi u našem crveno-belom derbiju, samo trenutne inspiracije i to je uvek bio presudni tas na vagi pobednika, ali nisu Novosađani mogli protiv umora i fizički i emotivne praznine koji su nastupili po osvajanje Kupa Srbije i evropskog Kupa Izazivača.

Duga putovanja i teški mečevi ostavili su taman toliko traga na Vojvodini, koliko je bilo potrebno da se Zvezdi olakša posao. Malo ko je mogao da nasluti da će se polufinalna serija završiti u tri meča, a Zvezda će s Partizanom odlučivati o tituli.

“Ponosan sam na momke bez obzira na to što smo izgubili. Ostavili su srce na terenu i sigurno je da će osvajati titule. Bili smo u grču u prva dva seta, uspeli smo da se vratimo i imali smo priliku da utakmicu uvedemo u taj-brek, ali mislim da smo bili isuviše ispražnjeni i fizički i emotivno. Ponavaljam, sistem takmičenja je bio surov prema nama jer je raspored bio veoma zgusnut i to posle tronedeljne pauze koju smo proveli igrajući u Evropi. Uzdignute glave završavamo sezonu jer smo uspeli da osvojimo dva pehar, a to je za svaku pohvalu”, rekao je Strahinja Kozić, šef stručnog štaba Vojvodina NS seme.

Milan Katić, primač servisa Vojvodine, razočarano je komentarisao poraz u polufinalu, ali je rekao da je Zvezda umela da iskoristi umor njegovog tima.

“Morali smo da čestitamo Zvezdi koja je zasluženo prošla u finale. Oni su iskusni i znaju kako se osvajaju trofeji, a umeli su da iskoriste našu ispražnjenost. Videlo se da su odmorniji od nas, nama je Evropa došla glave kada gledamo na domaće prvenstvo, ali igrali su veoma dobro i spremno su dočekali polufinale”.

“Ostaće večiti žal za ovom titulom koju smo želeli, ali uspeli smo da uradimo mnogo ove sezone i vratili smo pehare u Novi Sad, tamo gde im je mesto. Ova sezone jedna je od najuspešnijih u istoriji kluba, ostaće žal za još jednim peharom koji nam je bio blizu, a lično, žao mi je što nismo uspeli da, žargonski rečeno, otmemo Zvezdi ove dve pobede na našem terenu i da o prolazu u finale odluči peti meč u Beogradu”, rekao je Katić.

Čedomir Stanković zablistao je na trećoj utakmici uzastopnim blokovima na meč loptama protivnika u trećem setu.

“Niko se nije nadao da će polufinalna serija biti završena u tri meča, ali dali smo sve od sebe. Duga sezona je za nama, mnogo utakmica ostavile su traga i Zvezda je ovoga puta bila spremnija i zasluženo slavila. Ne bismo trebali da budemo tužni, napravili smo veliki uspeh ove sezone, ali ostaće žal za plej-ofom”, rekao je Stanković.

Autor: Dnevnik
Foto: mojacrvenazvezda.net