Početna Sport Vojvodina u polufinalu plej-ofa protiv Radničkog

Vojvodina u polufinalu plej-ofa protiv Radničkog

0

vojvodina,-vaterpolo_660x330

Poznati su polufinalni parovi domaćeg prvenstva za vaterpoliste. Vojvodina je sinoć savladala u Novom Sadu ekipu Banjice 11:6.
Prvog finalistu dobićemo nakon duela između Partizana i Crvene zvezde, dok su sinoćnim pobedama protiv ekipe Žaka i Banjice, prolaz među četiri najbolje ekipe u Srbiji izborili Radnički i Vojvodina, koji čine drugi polufinalni par.

Vojvodina će igrati u polufinalu plej-ofa Prve A lige Srbije za vaterpoliste. Novosađani su u revanšu četvrtfinala u svom bazenu savladali ekipu Banjice sa 11:6 i pokazali da je remi (5:5) iz prvog susreta u Beogradu bio samo trenutak slabosti. U polufinalu Novosađane očekuje Radnički koji je u dva meča bio bolji od ŽAK-a (16:10, 16:9), a prvi meč je na programu već sutra u Kragujevcu od 20.45 časova.

Za razliku od prve utakmice u koju su ušli previše opušteno izabranici Marka Orlovića sada su silovito krenuli od starta. Brzo su stigli do vođstva od 2:0 golovima Ćatovića i Gvozdanovića sa distance. Time su prinudili trenara Banjice Zorana Milenković da već posle tri minuta igre zameni golmane, pa je umesto Brakočevića ušao Stamenić. Gosti su nešto pojačali i igru u odbrani, pa je ubrzo usledio i prvi pogodak, a strelac je bio Kasum.

Ali, u poslednja tri minuta prvog dela usledila je serija Vojvodine od 3:0, koju je odličnim golom iz kontre završio Vasić 27 sekundi pre kraja prvog dela. I u drugoj četvrtini nastavila je Vojvodina sa odličnom igrom. Odbrana je dobro funkcionisala, Dobožanov je bio siguran na golu, a Gvozdanović i Trkulja su uvećali vođstvo na 7:1.

U nastavku sudije su malo čudnijim kriterijumom dovele do malo nervoznije igre u bazenu. Banjica je konačno uspela da probije odbranu Novosađana i posle gotovo 17 minuta dođe do drugog gola preko kapitena Andrejevića. Posle još jednog gola Maksimovića usledio je i treći pogodak gostiju, a strelac je opet bio Andrejević. Gostima ostaje činjenica da su ovaj period igre dobili, ali nisu uspeli i značajnije da zaprete Vojvodini.

Novosađani su čuvali visoku prednost, kako u trećoj, tako i u četvrtoj četvrtini i sigurno stigli do slavlja. Ostaje zabeleženo i da je na nešto manje od dva minuta do kraja utakmice zbog grubog prekršaja isključen bez Rogač, pa je Vojvodina do kraja igrala s igračem manje. I u takvoj situaciji najlepši potez na meču je 33 sekunde pre kraja zabeležio mladi Šiman. Uspeo je da preko dva protivnička igrača uputi šut i lobuje golmana za 11:5. Do kraja gosti su uspeli samo da malo ublaže poraz.

Autor: Dnevnik, RTV
Foto: Fejsbuk