Početna Sport Filip Malbašić: Od “Zvezde” počinje borba za Evropu

Filip Malbašić: Od “Zvezde” počinje borba za Evropu

0

malbasic,-fk-vojvodina,-ofk-beograd_660x330

Zimus je redove “Vojvodine” pojačao bivši mladi reprezentativac Srbije Filip Malbašić (23), fudbaler iza kojeg je ostala duga i nezgodna pauza posle operacije prednjih ukrštenih ligamenata.

Ovaj rođeni Beograđanin, međutim, nije se predavao i, kako sam kaže, u Novom Sadu je dočekao priliku da se vrati u fudbalski život, odnosno da njegova karijera ponovo krene uzlaznom putanjom.

Pauzirao sam praktično godinu i po dana i za to vreme odigrao sam samo tri utakmice. Posle relativno kratkog perioda igranja u našoj ligi, stigao mi je poziv iz Hofenhajma, sve mi se tada poklopilo i krenulo je kako se samo poželeti može. Međutim, nije mi se u Nemačkoj posrećilo, pa mi je poziv Partizana, na kojem sam bio na pozajmici, omogućio novu priliku da igram. I među crno-belima sam imao određenih problema i otišao sam nakon toga u Poljsku, u ‘Lehiju’ iz Gdanjska, ali me je ubrzo sustigla teška povreda i operacija. Fudbal je čudan, ali je u svemu najvažnije da čovek veruje u sebe, da ne posustaje i da koristi svaku priliku da se vrati. Ja sam je, eto, dobio u Novom Sadu – rekao je Malbašić.

U subotu je “Vojvodina” pobedila ekipu “Jagodine” u trening utakmici, a upravo ste vi bili strelac oba gola za crveno-bele. Koliko vam to znači na sticanju dodatnog samopouzdanja, a posebno pred subotnji derbi koji na “Karađorđu” igrate protiv “Crvene zvezde”?

– Sigurno je da mi igra i ti golovi mnogo znače, jer su najbolji pokazatelj da ulazim u željenu formu. Mislim da smo u toj utakmici najzad razbili maler i dobro je što je tako, jer nas čeka derbi s ‘Crvenom zvezdom’. Odigrali smo solidnu utakmicu, treniramo veoma dobro i videćemo hoće li nam to biti dovoljno da pobedimo Beograđane. Šteta je što smo gubili bodove koji bi nam jako mnogo značili u borbi za evropsku vizu, pa nam duel sa ‘Zvezdom’ praktično označava početak borbe za Evropu. Neće biti smak sveta ni ako ne uspemo da pobedimo, jer posle nas očekuju utakmice protiv ‘Radničkog’ u Nišu i ‘Voždovca’ kod kuće i ubeđen sam da ćemo naš cilj na kraju ispuniti.

Ima li novosadski superligaš pravo da preti neprikosnovenom lideru na tabeli?

– ‘Vojvodina’ ima dobru ekipu, ali smo se okupljali u etapama i bili smo neuigrani. Dosta je novih igrača, a trener Lalatović je imao dodatni problem u tome što je stalno morao da menja postavu. Tražio je najbolja rešenja, a mi smo, uz to, primali neke glupe golove u finišu pojedinih prvenstvenih utakmica i tako izgubili puno bodova. O Zvezdi ne treba trošiti reči, jaka je i ozbiljna ekipa. S druge strane, imamo još čitavu nedelju da se pripremimo za derbi i znam da možemo da odigramo dobro taj susret. Hoće li nam to biti dovoljno da osvojimo tri boda, videćemo posle utakmice. U svakom slučaju, bićemo spremni za subotu i verujem da ćemo pružiti dobru igru.

Kakvi su vam dalji planovi u karijeri?

– Sada razmišljam jedino o tome da Vojvodina zaigra kako može i da dam pun doprinos tome. A posle… Bio sam u jednoj od najboljih svetskih liga i voleo bih da se u nju vratim. Svestan sam da ne mogu svi da igraju u najjačim klubovima, ali je dobro kada tome streme. Ponavljam, sada sam fudbaler ‘Vojvodine’ i želim da svojim igrama dan pun udeo u ostvarenju želje koju svi imamo, a to je novi izlazak u Evropu.

Izvor: Dnevnik
Foto: FK Vojvodina