Početna Sport FK Vojvodina dobila licencu za evropska takmičenja

FK Vojvodina dobila licencu za evropska takmičenja

0

STADION "KARADJORDJE"STADION "KARADJORDJE"

Komisija za žalbe FSS donela je odluku o žalbi klubova povodom (ne)dobijanje licenci za učešće u takmičenjima u organizaciji UEFA.
Nakon pregledane dostavljene dokumentacije, Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina dobili su zeleno svetlo, čime su se pridružili Čukaričkom i mogu da učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno za Ligu Evrope.

FSS će u predviđenom roku, do 29. maja 2015. godine, obavestiti nadležni sektor u okviru UEFA koji su klubovi dobili licence za evropska takmičenja.

“Zahvaljujući aktivnosti i naporu članova našeg Upravnog odbora i predsednika Zorana Šćepanovića, deo duga smo isplatili u celosti, a deo reprogramirali, čime smo ispunili uslove nezavisnog revizora za finansijski monitoring. Na taj način smo otklonili sve probleme i nedoumice i dobili licencu za igranje u evropskoj konkurenciji”, rekao je direktor FK Vojvodina Aleksandar Dunđerski.

Vestima iz Beograda obradovali su se svi igrači,kao i navijači novosadskih crveno-belih.

“Sjajna je vest to što smo kao klub ispunili finansijske obaveze i dobili licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Istovremeno, počeli smo da stvaramo ekipu za narednu sezonu, a Paločević i Stanisavljević, koji su juče potpisali za nas, fudbaleri su koji će nam dobro doći i pojačati konkurenciju za tim”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić, koji će, kako stvari stoje, produžiti saradnju s novosadskim timom.

Novosađani će na odmoru biti do 6. juna, kada je zakazano okupljanje ekipe, zatim će odraditi testiranja i medicinske preglede, a od 8. juna počeće s pripremama. Njihov centralni deo odradiće na Zlatiboru, od 16. do 26. juna, a baza će im biti hotel “Palisad”. Očekuje se da će tokom boravka na ovoj planini crveno-beli odgrati i jednu ili dve trening utakmice.

Žreb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope biće 22. juna, kada će novosadski klub saznati ime rivala i to da li će prvo igrati kod kuće ili u gostima 2. i 9. jula, u terminima predviđenim za prvu rundu ovog evropskog takmičenja.

Autor: Dnevnik
Foto: Beta, Dragan Gojić