Početna Sport FK “Vojvodina”: Nismo planirali smenu Nenada Lalatovića – on ostaje trener Novosađana

FK “Vojvodina”: Nismo planirali smenu Nenada Lalatovića – on ostaje trener Novosađana

0

lalatovic_660x330

Upravni odbor fudbalskog kluba “Vojvodina” saopštio je juče da nije bilo planirano smenjivanje trenera Nenada Lalatovića.

“Lalatoviću kao šefu stručnog štaba, kompletan Upravni odbor daje punu i neskrivenu podršku za rad. Nije tačno da se njegova smena planirala u decembru, niti je o njegovoj smeni u bilo kom trenutku uopšte iko i razmišljao”, navodi se u saopštenju Vojvodine.

Vojvodina je ove sezone u kvalifikacijama za Ligu Evropa došla do baraža, gde je eliminisana od holandskog AZ Alkmara, dok posle osam kola Super lige zauzima drugo mesto, sa dva boda manje od vodeće “Crvene zvezde”.

Prema navodima novosadskog kluba, Lalatović je od novog rukovodstva nedavno tražio “drastično povećanje plate”, što nije moglo da mu se ispuni.

“Vojvodina” je objavila da Lalatoviću može da ponudi stabilnost u isplati obaveza, apsolutnu slobodu u radu i samostalnost prilikom sastavljanja tima, ispunjenje realnih sportskih zahteva i dovoljno kvalitetan igrački kadar da se klub bori za šampionsku titulu.

Uprava “Vojvodine” čestitala je igračima i stručnom štabu pobedu u sredu nad “Novim Pazarom” i izrazila uverenje da će ekipa nastaviti u istom ritmu.

Takođe, klub je zahvalio navijačima na podršci i pozvao ih da dođu u što većem broju na narednu utakmicu protiv čačankog “Borca”, jer tim “to definitivno zaslužuje”.

Trener “Vojvodine” Nenad Lalatović ostaće u tom fudbalskom klubu i u nastavku sezone. Kako se navodi na sajtu kluba, posle sastanka Lalatovića i članova uprave, odlučeno je da će trener ostati u Vojvodini i “nastaviti put ka cilju koji je postavljen za ovu sezonu – borba za oba trofeja u domaćim takmičenjima”.

“Pričao sam danas dugo sa članovima uprave kluba i našli smo zajednički jezik. Od prvog dana nisam tražio ništa, ni povišicu plate niti bilo šta drugo, jer novac me nije interesovao, kao što me ni sada ne interesuje. Samo sam tražio slobodu u radu i garanciju da, dok imamo ovako dobre rezultate i dok je Vojvodina među klubovima koji idu u Evropu sledeće godine, da jednostavno ne mogu biti smenjen”, rekao je Lalatović.

“U suštini, to je garancija da ne mogu biti smenjen, ako smo među timovima koji idu u Evropu, a siguran sam da ćemo na tom mestu biti i dalje. Meni je to dovoljno i u ugovoru će to biti i napisano”, dodao je on.

Pojedini mediji su prethodnih dana preneli da se Lalatović dogovorio sa “Čukaričkim” i da je prelazak u taj klub samo pitanje dana. Lalatović je potvrdio da ga je zvao beogradski tim, ali je rekao da se ništa nije dogovorio.

“Ja sam na konferenciji pred utakmicu protiv ‘Novog Pazara’ rekao da sam trener ‘Vojvodine’ i videli su svi kako sam vodio taj meč. ‘Čukarički’ me jeste zvao, ali ni u jednom momentu se nisam ništa dogovorio. Ostajem u ‘Vojvodini’ i samo mi je bilo bitno da imam slobodu u radu, da ne može niko da se meša, da nijedan menadžer ne može da mi priđe i da treninzima ne mogu da prisustvuju ljudi koji nisu u klubu. Moje želje su uvažene. Ono što je jako važno jeste da se zna da nisam tražio povišicu plate, da me novac nije zanimao i da samo želim da radim svoj posao, u koji se drugi neće mešati”, rekao je on.

Izvor: Beta
Foto: fkvojvodina.rs