Početna Sport Gradonačelnik apeluje na nadležne zbog mogućeg bojkota navijača Vojvodine

Gradonačelnik apeluje na nadležne zbog mogućeg bojkota navijača Vojvodine

0

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, reagovao je povodom mogućeg bojkota navijača Vojvodine na današnjoj utakmici sa Partizanom, on je apelovao na nadležne da nađu adekvatno rešenje. Saopštenje gradonačelnika vam prenosimo u celosti:

“Ovim putem obraćam vam se kao gradonačelnik Novog Sada, ali i kao ljubitelj fudbala. Danas FK Vojvodina igra važnu utakmicu protiv FK Partizan. Zbog javnosti od ranije poznatih organizacionih problema, koji se odnose na ulazak i izlazak sa stadiona, obavešten sam o tome da postoji mogućnost da Vojvodina bude uskraćena za podršku svojih navijača. Inače, praksa je da domaći navijači na svim stadionima u Srbiji sa tribina izlaze prvi, i zato apelujem na organizatore utakmice i Ministarstvo unutrašnjih poslova da omoguće da tako bude i danas u Novom Sadu. Imam razumevanje za složenu situaciju u vezi sa navijačima Partizana, ali apelujem da i pored toga učinite napor i organizaciju utakmice obezbedite po principu koji sam naveo, kako navijači FK Vojvodine i svi ljubitelji fudbala ne bi ostali uskraćeni da prisustvuju današnjoj utakmici. Unapred zahvalan, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada”

Inače, utakmica Voše protiv Partizana koja se igra danas od 17 časova na stadionu Karađorđe smatra se veoma rizičnom, a navijači Partizana su oko 14 časova napravili potpuni haos u Kaću, gde su se međusobno sukobili, razlupali kladionicu, a nekoliko desetina navijača završilo je povređeno. 

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay