Početna Sport Hokejaški juniori Srbije u nedelju u Novom Sadu počinju lov na medalju

Hokejaški juniori Srbije u nedelju u Novom Sadu počinju lov na medalju

Hokejasi 1

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 20 godina održaće se od 17. do 23. januara 2016. godine u Novom Sadu, u ledenoj dvorani “SPENS”.

Posle dvonedeljnih priprema u hali “Pionir”, tokom kojih su se novom selektoru srpskih juniora Nemanji Jankoviću nametnulo 35 kandidata, određen je spisak igrača koji će se nadmetati sa selekcijama Kine, Rumunije, Australije, Belgije i Španije, sa kojom će naš nacionalni tim igrati na otvaranju šampionata u nedelju od 20.30.

Na spisku Nemanje Jankovića nalazi se 20 igrača i tri golmana.

Reprezentacija se posle prvog dela priprema u Beogradu, ovog utorka preselila u Novi Sad gde će trenirati do početka Svetskog prvenstva. Selektoru Jankoviću, mladom stručnjaku koji aktivno brani boje “Partizana” i koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa mladim hokejašima stečeno u Kanadi, u vođenju selekcije pomagaće selektor seniorskog nacionalnog tima Nikola Bera.

Iako su prošlogodišnje Svetsko prvenstvo igrano u španskoj Haki završili na petoj poziciji, ovogodišnji sastav reprezentacije Srbije gaji nadu da bi na kraju takmičenja mogli da obezbede jednu od medalja, što je uvek bio primarni cilj svih nacionalnih selekcija naše zemlje, a činjenica da se prvenstvo igra u našoj zemlji daje dodatni podstrek na tom putu.

Karte za sve pojedinačne mečeve Svetskog prvenstva prodavaće se po ceni od 200 dinara, dok će komplet karata za sve mečeve šampionata koštati 500 dinara.

Svetsko prvenstvo u Novom Sadu biće šesto koje je u poslednjih pet godina održano u našoj zemlji, a drugo uzastopno koje se igra u novosadskom “Spensu”. Prošle godine “srpska Atina” bila je domaćin Svetskog šampionata za igrače do 18 godina istog ranga, na kojem je naša nacionalna selekcija osvojila bronzanu medalju.

Izvor: Blic
Foto: Foto: SHLS / Dejan Balan / Promo