Početna Sport Krivokapić: Priča o Evropi je nerealna, afirmišemo mlađe igrače

Krivokapić: Priča o Evropi je nerealna, afirmišemo mlađe igrače

0

Fudbaleri “Vojvodine” odlaze u Kruševac gde će se danas suprotstaviti “Napretku”, u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Taman kada su tri uzastopne pobede dovele “Vojvodinu” u plej-of, kada je on bio upitan, i kada su nade navijača “stare dame” ponovo oživele, crveno-bele na zemlju je spustio gradski rival “Proleter”. Tim porazom je praktično potvrđeno da “Vojvodina” nema gotovo nikakve šanse da se na leto takmiči sa evropskim timovima za plasman u Ligu Evrope.

Iz tog razloga preostalih šest utakmica je šansa za igrače iz mlađeg pogona “Vošine” škole da steknu iskustvo, koje će im omogućiti da postanu nosioci igre u narednom periodu.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Radovan Krivokapić veruje da će njegov tim prikazati dobru igru i zalaganje na meču u Kruševcu.

– Za ovaj meč smo se pripremali kao i za svaki drugi, ali sa većom željom nego što je to bio slučaj uoči utakmice protiv “Proletera”, jer svi zajedno želimo da se iskupimo za taj poraz i nadoknadimo propušteno iz tog susreta. Tada smo praktično imali tri boda u džepu, ali smo promašili naše šanse. U našem timu uvek ima nekih problema, pa tako i pred ovaj meč imamo suspendovane Saničanina i Devetka, a pod znakom pitanja su Zlomislić i Mitošević, dvojica igrača koji su standardni u poslednje vreme i veoma bitni za našu igru, te ćemo tek nakon današnjeg treninga znati da li će oni moći da nastupe. S druge strane, Eze, Seku i Đuričin su ušli u trenažni proces i videćemo ko od njih će biti u autobusu za Kruševac – poručuje Krivokapić.

Kao i svake sezone, “Vojvodina” želi mesto na tabeli koje je vodi u Evropu. Ove sezone ponavlja se neuspeh prethodne kada je u pitanju ovaj cilj, a i sam Krivokapić kaže da je priča o Evropi nerealna. S druge strane, želja je da se afirmiše i dosta mladih igrača.

– Sada želimo da se nadigravamo sa protivnikom i afirmišemo mlade igrače, pa će zato sutra u protokolu biti dva nova lica, Bjeković i Jakovljević, jer smo na tim pozicijama deficitarni pred ovaj susret. I u narednim mečevima, mladima ćemo pružati šansu, a nadam se da će Topić, Savić, Mitrović i Tegeltija uskoro potpisati profesionalne ugovore. Svima njima želim da ukažem priliku, ali od njih zavisi da li žele da igraju za” Vojvodinu” – zaključuje šef struke crveno-belih.

Meč između “Napretka” i “Vojvodine” igra se na stadionu “Mladost” danas, sa početkom u 17 časova.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina