Početna Sport Krivokapić: Stručni štab i ja smo sami sa igračima, prepušteni smo sami...

Krivokapić: Stručni štab i ja smo sami sa igračima, prepušteni smo sami sebi

0

Fudbaleri “Vojvodine” gostuju niškom Radničkom danas, 5. maja, u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

“Vojvodina” nema nijedan osvojen bod od početka plej-ofa, ali zato ima teške poraze, a poslednji u nizu je onaj od “Crvene zvezde”, kada je na “Karađorđu” pala “petarda”. Zbog svega toga, atmosfera u redovima novosadskog kluba nije najbolja.

Realnost je jasna – na utakmici protiv “Radničkog” apsolutni favorit je domaćin, trenutno drugoplasirani tim tabele i jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. S obzirom na to da je sezona za crveno-bele praktično završena i da ne postoje ambicije, jer je realnost takva da je i osmo mesto možda više od onoga što sadašnji tim zaslužuje i može, Krivokapić će iskoristiti preostali period šampionata kako bi pružio mogućnost mlađim igračima.

Trener Novosađana će tako i u Niš povesti mlade snage “Stare dame”, a kako poručuje, opet će dati sve od sebe, “pa će videti koliko će to biti dovoljno”.

– Lagao bih kada bih rekao da porazi koje smo doživeli u poslednje vreme nisu poremetili atmosferu, ali treninzi protiču normalno i među igračima nema nikakvih problema, iako smo, praktično, prepušteni sami sebi. Moj stručni štab i ja smo sami sa igračima, a tek ponekad naiđe neko od mojih bivših saigrača da nam pruži podršku. Postao sam dosadan već i samom sebi, ali opet ponavljam da ne zaboravljamo sve ono što je bilo. Kada niko nije verovao, kada su svi bili protiv nas i mislili da ćemo igrati u plej-autu, izvukli smo maksimum iz sebe i izborili se za plej-of. Posle tog meča protiv “Partizana”, baš je došlo do psihološkog pada i opuštanja, što i igrači osećaju i vide. Kroz razgovor sa njima, pokušavam da im objasnim da oni sada praktično moraju da igraju za sebe više nego za bilo koga drugog, kako se ne bismo brukali i kako bismo probali da popravimo utisak. Vidim po njima da oni to hoće i žele, te je sada najbitnija psihološka priprem – poručuje Krivokapić.

Kako dodaje, “Radnički” je klub koji je trenutno daleko iznad “Vojvodine”, ali se Novosađani neće predati. Krivokapić se oslanja na fudbalere iz omladinske škole, koja je i jedan od razlog “trvenja” između navijača i aktuelne uprave. Kako navodi, posle dosta vremena, “Vojvodina” može da kaže da u svom timu ima igrače iz svoje omladinske škole i, po njegovom mišljenju, to je jedini ispravan put.

– Govorio sam i ranije da će biti oscilacija u igri i rezultatima, jer to je proces koji treba da traje. Ne može se ništa preko noći i zato je to sve normalno. Nažalost, porazi jesu previsoki i zbog toga ti mladi igrači ne stiču samopouzdanje, ali će iz ovakvih mečeva ipak izaći jači i spremniji za novu sezonu. Ispred njih samo treba postaviti jasne ciljeve i to je put kojim “Vojvodina” mora ići, bio ja trener i sledeće sezone ili ne. U Nišu će sigurno biti promena u sastavu, jer želim svima da dam šansu. Žao mi je samo zbog toga što među omladincima ima onih za koje smatram da imaju kvalitet da debituju za prvi tim, ali nisu potpisali profesionalne ugovore i zbog toga su mi ruke vezane – zaključuje Krivokapić.

Utakmica između “Radničkog” i “Vojvodine” igra se na stadionu “Čair”, sa početkom u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić