Početna Sport Kuglaši Vojvodine nastavili u pobedničkom ritmu i protiv Apatina

Kuglaši Vojvodine nastavili u pobedničkom ritmu i protiv Apatina

0

Kuglaši Vojvodine savladali su Apatin sa 6:2 (3355:3289), u trećem kolu Superlige.

Novosadski kuglaši trijumfom protiv Apatina nastavljaju pobednički niz u domaćem šampionatu, a jedini su tim koji je neporažen u dosadašnjem delu prvenstva.

Duel protiv Apatinaca bio je neizvestan do poslednjeg bloka, crveno-beli su bili konstantno u zaostatku po pitanju ekipnih čunjeva, pa su domaćini bili primorani da igraju za čunj više od protivnika. Uz to, na ruku ekipama nisu išli ni veoma teški uslovi za igru.

Meč je, prema svemu sudeći, prelomljen u poslednjem setu duela Slobodana Simonovića i Predraga Majstorovića u 119. i 120. hicu, kojima je Simonović oborio dve “devetke” na veliko oduševljenje na tribinama na Spensu. Tačku na meč, u trećem bloku, stavili su Dragan Gajin i Baranj Čongor, koji je proglašen i za igrača utakmice sa 603 oborena čunja.

Voša je napravila malu promenu u meču protiv Apatina, pošto su u prvom bloku zaigrali Kresović i Juhas. Promena ritma u kojem je kapiten Kresović navikao da igra u trećem bloku, odrazila se na njegovu igru, pa je od njega bio bolji Jovanić, koji je doneo prvi poen gostujućem timu. Juhas je odigrao dobro i posle tri odigrana seta doneo prvi igrački poen Vojvodini, vrativši utakmicu u egal.

U drugom bloku za Vojvodinu nastupilo je čak četiri igrača. Boris Relota kao starter je nakon 30 hitaca svoje umesto ustupio Milanu Vranešu, koji je preostalih 60 hitaca ustupio Andoru Racu. Ipak, oni zajedno nisu uspeli da osvoje igrački poen, koji su izgubili od Mileta Vuletića.

Razliku značajnu je napravio Slobodan Simonović. Kuglaš u crveno-belom dresu je gubio 2:0 u set poenima, ali je onda u potpunosti preokrenuo rezultat. Njegove “devetke” u 119. i 120. hicu prelomile su duel, koji je bio najatraktivniji za gledaoce, vrativši Vošu ponovo u meč, pa je i drugi blok završen sa 2:2.

Onda je usledio treći blok i dominacija Vojvodine koja je došla do zaslužene pobede nad Apatinom. Čongor Baranj je dobro otvorio duel, pa je već nakon prvog seta anulirao ekipnu prednost, dobivši Musulina sa 603:539. Odličan nastup imao je i Dragan Gajin, koji je Apatincima u potpunosti stavio do znanja da dva boda ostaju u Novom Sadu, što je i obezbedio svom timu pošto je dobio Štulića sa 591:563.

“Duel dve neporažene ekipe dosadašnjeg toka prvenstva na kuglani ‘Spens’, uz veoma teške uslove na stazama, pripao je našoj ekipi, koja se ovom pobedom ‘osamila’ na čelu tabele nakon prvog prvenstvenog poraza Kragujevca. Očekivano neizvesna i teška utakmica – bila je upravo takva, gde smo u dve trećine utakmice sustizali prednost u ekipnim čunjevima i na kraju slavili”, poručuju u Kuglaškom klubu Vojvodina posle meča.

U narednom kolu, 12. oktobra, Vojvodina odlazi na megdan u Kragujevac, gde će pokušati da nastavi niz bez poraza u Superligi i pohod na titulu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay