Početna Sport Malbašić doneo novi trijumf “Vojvodini”

Malbašić doneo novi trijumf “Vojvodini”

0

Fudbaleri “Vojvodine” zabeležili su i treću uzastopnu pobedu u novom šampionatu Srbije pobedivši juče u Novom Sadu ekipu “Bačke” rezultatom 1:0.

Strelac pobedonosnog pogotka pred oko 1.500 gledalaca na “Karađorđu” bio je Filip Malbašić u 83. minutu susreta. Njemu je to već peti gol u pet odigranih mečeva ovog leta u prvenstvu i evropskim kvalifikacijama.

Crveno-beli su u jučerašnjem nadmetanju bili daleko bolji, propustili su nekoliko odličnih prilika, ali su ipak do sva tri boda došli u finišu susreta posle sjajne akcije u šesnaestercu gostiju kada je posle proigravanja Subotića najbolji strelac “stare dame” savladao golmana bačkopalančana. S druge strane, gosti su se uglavnom branili, a deo susreta igrali su sa igračem manje pošto je u 77. minutu drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Milan Makarić.

Sa novom pobedom Novosađani su posle tri kola lideri prvenstva, a golman Emil Rockov još uvek nije savladan.

U ostalim susretima: “Napredak” – “Radnik” 1:2, “Zemun” – “Radnički” 1:2, “Voždovac” – “Borac” 2:1, “Javor” – “Šabac” 0:4 i “Mladost” – “Rad” 2:1. Danas se sastaju “Spartak” – “Partizan” i “Crvena zvezda” – “Čukarički”.

Naredno kolo igra se već u sredu 9. aprila, a “Vojvodina” će gostovati u “Čačku”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić