Početna Sport Nenad Lalatović: Još imam dileme oko sastava tima

Nenad Lalatović: Još imam dileme oko sastava tima

0

Nenad Lalatovic

U subotu su, umesto jedne, fudbaleri “Vojvodine” imali dve generalne probe pred prolećni nastavak prvenstva u Superligi Srbije, koji će uslediti u subotu, 20. februara.

Dva crveno-bela tima su za rivale imali “Cement” (3:0) i “Proleter” (2:1), a šef stručnog štaba Novosađana Nenad Lalatović mogao je da na delu još jednom vidi sve igrače koje ima na raspolaganju, osim povređenih Maksimovića i Stepanova.

Utisak je da, barem javno, trener još nije prelomio odluku o tome s kojim timom će ući u nastavak borbe za bodove, tako da će se u preostalih pet-šest dana “krčkati” odluka o tome. Posebno se to odnosi na poziciju centralnog veznog igrača, odnosno fudbalera koji treba da nasledi Mirka Ivanića koji je ove zime prešao u redove FK “BATE Borisova”.

Lalatović se još uvek dvoumi da li da priliku pruži Aleksandru Paločeviću, ili sve boljem i sugestivnijem povratniku Dejanu Melegu, koji je u duelu s Beočincima prikazao vrlo dobru partiju, postigavši jedan gol i asistirajući kod drugog.

Bile su ovo dve bitne utakmice za nas. I “Cement” i “Proleter” igrali su slično onome što verujem da će uraditi i “Spartak”. Rivali su bili čvrsti i, posebno tim sa Slane bare, želeli su da se pokažu u najboljem svetlu, pa su pobede koje smo ostvarili i te kako važne za nas i uverile su me, uz prikazanu igru, da spremno dočekujemo proleće – rekao je Lalatović.

Kada se reč povela o mogućoj jedanaestorici igrača koji će početi utakmicu sa Subotičanima na “Karađorđu”, šef struke novosadskog superligaša je naglasio:

Sigurno je to da utakmicu sa “Spartakom” neće početi ni jedan od sastava koji su igrali protiv “Cementa” i “Proletera”. Imamo još dovoljno vremena, koje ćemo iskoristiti za doterivanje forme. Taj period kandidati za prvi tim, kroz rad na treninzima, moći će da iskoriste da se nametnu i dokažu mi da zaslužuju dres prvotimaca.

O učinku osmorice novajlija Lalatović je dodao:

Novim igračima biće potrebno još neko vreme da se aklimatizuju i verujem da će ga oni iskoristiti na najbolji način. Pred nama je izuzetno težak start polusezone, jer ćemo u njemu imati nekoliko vezanih i ozbiljnih ispita na gostovanjima. Cilj nam je da Vojvodina igra po ukusu navijača, ali i u skladu s renomeom i ciljevima koje pred sobom ima.

Osvrćući se na prvi zvanični ispit, odnosno duel sa “Spartakom”, trener crveni-belih je istakao:

Poznajemo se dobro i neće tu biti posebnih iznenađenja. “Spartak” igra tvrdo, tokom pripremnog perioda i u utakmicama koje je odigrao, uverili smo se da teško prima golove, što svedoči o ozbiljnosti posla koji nas čeka na putu ka ostvarenju cilja, a to je naša pobeda.

Posle odlazaka Aleksandra Stanisavljevića i Miljana Mrdakovića u Grčku, odnosno Jovice Vasilića (“Novi Pazar”), Slaviše Radovića (“Olimpik”, Sarajevo) i Marka Zoćevića (“Mladost”, Lučani), definitivno je poznato i koji igrači će svoju priliku da se nametnu Nenadu Lalatoviću imati kroz nastupe u dresu prvoligaša sa Slane bare, ekipe “Proletera”.

Tokom proleća u ekipi trenera Zoltana Saboa nastupaće na dvojnu regiostraciju Saša Ćurko i Lazar Zličić, dok će na pozajmici biti: Đurišić, Lazarević, Karanov, Desančić i Grgić, kao i golman Rockov.

Izvor: Dnevnik / RTV
Foto: Jelena Grlić / FK Vojvodina / Facebook