Početna Sport Nikola Antić: Verujem u pobedu protiv “Crvene zvezde”

Nikola Antić: Verujem u pobedu protiv “Crvene zvezde”

0

nikola-antic,-fk-vojvodina_660x330

U subotu od 18 časova, na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, igra se derbi Superlige između fudbalera “Vojvodine” i “Crvene zvezde”. Po položaju na tabeli, ali i po trenutnoj formi, Beograđani će u ovu utakmicu ući kao favoriti, ali će i motiv novosadskih crveno-belih biti veoma izražen.

Pobeda im, naime, otvara mogućnost da u poslednja tri kola poprave plasman na tabeli (trenutno su sedmi) i da pokažu da imaju kvalitet za ostvarivanje mnogo boljih rezultata od onih koje su ovog proleća upisali. Podsećanja radi, tim trenera Nenada Lalatovića u pet do sada odigranih kola zabeležio je četiri remija i jedan poraz, bez pobede.

O predstojećoj utakmici razgovarali smo s levim bekom Nikolom Antićem (22), mladićem koji je prošlog leta iz Jagodine stigao u “Vojvodinu” i sve više se nameće kao prva opcija na svojoj poziciji.

Nema nikakve sumnje da je Crvena zvezda vrhunski organizovan klub i ekipa koja je već sada stekla ogromnu, praktično nedostižnu bodovnu prednost u odnosu na sve ostale ekipe. Mi svaki dan pričamo o utakmici koja je pred nama i nadamo se da ćemo u njoj uspeti da ostvarimo dobar rezultat. Analiziramo igru rivala, ali i naše dosadašnje partije, jer imamo dobar tim i vreme je da i nama krene onako kako želimo – rekao je Antić.

Ipak, Zvezda će biti favorit u derbiju, bez obzira što se on igra na stadionu “Karađorđe”?

– Gledamo samo u naše dvorište i razmišljamo o tome kako da odigramo najbolje što umemo. Moramo još da poradimo na našim glavama, jer samo od njih zavisiće i rezultat ove utakmice. Beograđani imaju petnaestak izvrsnih igrača i njihov trener Božović zaista ima na raspolaganju odlična rešenja u rotaciji. Kada bih nekoga izdvajao, mislim da su, ipak, predvodnici Katai, Vijeira, Ibanjez i Donald, mada, ponavljam, nema neke razlike u Zvezdinoj igri i kada u timu dođe do promena.

Imaćete protiv sebe i pritisak da morate da ostvarite dobar rezultat?

– Taj pritisak smo sami sebi nametnuli, jer smo ispustili nekoliko pobeda zbog golova koje smo primali u poslednjim trenucima pojedinih utakmica. Da smo makar dva puta uspeli da sačuvamo prednost koju smo imali, sada bismo bili mnogo bolje plasirani. Kao ekipa sigurno zaslužujemo da budemo bolje rangirani, iako u predstojećem plej-ofu, kada se bodovi budu prepolovili, neće biti velika razlika između drugog i osmog tima na tabeli. To samo svedoči da će biti žestoka bitka u doigravanju, a mi želimo da uđemo u što bolju formu i čvrsto verujem da ćemo se izboriti za jednu od pozicija koje vode u Evropu. Imamo iskustvo i znanje, naravno i kvalitet, a samo zahvaljujući nedostatku sportske sreće nismo već sada na boljoj poziciji.

Za mesto levog beka borite se s vašim vršnjakom i mladim reprezentativcem Bojanom Nastićem?

– Nastić i ja se dugo poznajemo, još iz vremena kada smo bili klinci i kada nas je Milovan Đorić pozivao na reprezentativne akcije. U jako dobrim smo odnosima i našli smo se na istim talasnim dužinama. Obojica smo, uz to, bili ili jesmo članovi reprezentacije i veliki smo radnici, tako da je na treneru Nenadu Lalatoviću da odluči kojem će od nas ukazati priliku da igra. Za koga god da se odluči, neće pogrešiti!

Izvor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs