Početna Sport Novi Stadion Vojvodine koštaće oko 20 miliona evra

Novi Stadion Vojvodine koštaće oko 20 miliona evra

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je nedavno stadion „Karađorđe“, a tom prilikom njega su srdačno dočekali predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić i šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović, sa kojima je razgovarao o izgradnji novog stadiona i poželeo im da sa Starom damom nastave da ostvaruju rezultate u skladu sa tradicijom i ugledom koji ima u srpskom fudbalu.

Istovremeno, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da očekuje da će izgradnja novog stadiona početi tokom 2020. godine, te da veruje da je ovo poslednja sezona u kojoj će Vojvodina igrati na ovakvom, „starom“ zdanju „Karađorđa“.

Prema njegovim rečima, novi stadion imaće kapacitet od oko 19.000 mesta i ispunjavaće sve kriterijume UEFA za odigravanje utakmica u grupnim fazama njenih takmičenja, a plan je da novi stadion bude natkriven sa sve četiri strane, da se ukloni atletska staza i postave grejači terena, te da u njegovom sklopu budu i fan šop i muzej FK Vojvodina, potpuno nova i proširena svečana loža, prostor za parking itd. Ukupna cena izgradnje novog stadiona treba da iznosi oko 20 miliona evra, a predlog gradonačelnika je da stadion, koji će biti u vlasništvu države, bude dat na upravljanje fudbalskom klubu Vojvodina.

Izvor: Dnevnik
Foto: Printscreen/YouTube