Početna Sport Novosađanka svetska prvakinja u planinskom skejtbordu

Novosađanka svetska prvakinja u planinskom skejtbordu

0

Naša sugrađanska je osvojila zlatnu medalju u planinskom skejtbordu na Svetskom prvenstvu, koje je nedavno održano u Francuskoj.

Senka Bajić je do sada osvojila dve bronzane i dve srebrne medalje na ovom takmičenju, takođe je i višestruki evropski prvak.

– Učestvovalo je preko sto takmičara iz celog sveta. U finalu trkačke discipline (borderkros) bilo nas je četiri, Poljakinja, Francuskinja, Ruskinja i ja. Dobro sam vozila prethodnih kvalifikacionih dana, bila sam dominantna i stiglo je priželjkivano zlato – kaže Senka sa osmehom na licu.

Ljudi, ja sam PRVAK SVETA ?

A post shared by Senka Bajic (@senkabajic) on

Svetsko prvenstvo je održano u mestu udaljenom osamdesetak kilometara od Pariza, u parku namenjenom za ekstremne sportove.

Ova dvadesetosmogodišnjakinja se ovim sportom bavi sedam godina, a još duže trenira snoubord. Zaposlena je u Novom Sadu kao personalni trener u jednoj teretani i nalazi se na doktorskim studijama na Fakultetu tehničkih nauka.

– Steknete puno novih prijatelja iz celog sveta kada idete na ova takmičenja. Uvek se pojavi neko novo lice. Ostajemo u kontaktu preko družtvenih mreža. Što se tiče samog sporta, kao i svi ekstremni sportovi nije preterano popularan, ali postaje sve poznatiji u Srbiji. Imamo dosta talentovanih takmičara. Potrebna je hrabrost, upornost, rad i rezultati neće izostati – rekla je Senka.

Mlada Novosađanka se trenutno sprema za Otvoreno prvenstvo Poljske koje će se održati na jesen.

Izvor: Mojnovisad.com/Aleksandar Jovanović
Foto: Instagram/printskrin/Senka Bajić