Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” pobedili “Spartak”

Odbojkaši “Vojvodine” pobedili “Spartak”

0

16114487_10154324270223226_2283270583021139266_n

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” sinoć su u Maloj sali Spensa, u dvanaestom kolu Superlige, savladali ekipu “Spartaka” iz Ljiga rezultatom 3:1 (25:19, 30:28, 20:25, 25:13) i time zadržali lidersko mesto na tabeli.

Prvi trener Ljižana Nenad Kovačević nakon utakmice čestitao je Novosađanima na pobedi.

– U drugom setu smo imali lepu prednost i skoro smo ga i osvojili, ali igrači su imali strah od osvajanja seta i psihologija je prevladala. Naš najveći uspeh je dobra reakcija u trećem setu nakon gubitka drugog. Ekipa je mlada, ali su dobro reagovali i bio je egal do sredine tog seta. Najveći minus mojim odbojkašima je činjenica da su ušli lagano protiv “Vojvodine” u četvrtom setu. Protiv crveno-belih treba stalno igrati pod pritiskom, koji će dati pozitivnu tremu, koja daje dobru i preciznu igru – rekao je Kovačević.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Nedžad Osmankač oscilacije u igri svojih pulena objasnio je umorom od prethodnih utakmica koje su odigrane u kratkom vremenskom periodu.

– Zadovoljan sam drugim setom, jer su se nakon velike razlike ipak vratili u igru. Svim igračima smo pružili priliku da igraju na ovoj utakmici. Najvažnije je da smo osvojili sva tri boda. U utorak nas očekuje teška utakmica protiv “Partizana”. Ponosan sam na svoje mlade odbojkaše koji su izdržali sve pritiske. Idemo dalje od utakmice do utakmice – kazao je Osmankač.

Mladi igrač crveno-belih Neđeljko Radović ocenio je posle susreta da su domaćini u pojedinim trenucima potcenili ekipu “Spartaka”, ali da su uspeli da se povrate. Kazao je da u revanš meč sa “Partizanom” idu maksimalno motivisani i misli da pobeda neće izostati.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook