Početna Sport Odbojkašima Vojvodine potrebna još dva boda do istorijskog uspeha

Odbojkašima Vojvodine potrebna još dva boda do istorijskog uspeha

0

odbojka-vojvodina-ns-seme_660x330

Pobeda ili dva osvojena seta u Lisabonu protiv Benfike potrebni su odbojkaškima Vojvodine NS seme za osvajanje evropskog Kupa Izazivača, za najvredniji pehar u klupskim vitrinama.
Ova generacija crveno-belih momaka pokazala je da ima kvalitet i umeća za takav uspeh. Pobeda u Spensu (3:1), pred 6.000 navijača, dovela je Vojvodinu na prag istorijskog uspeha i ako ekipa ponovi igru iz tog susreta u Lisabonu evropski pehar će stići u Novi Sad.

Očekuje Novosađane težak posao protiv iskusne portugalske ekipe koja je spremna na sve ne bi li prošla kroz cilj. Pošto znaju s kim imaju posla novosadski odbojkaši će morati da zaigraju još bolje nego što su to činili pred svojim pristalicama.

Prvo poluvreme je dobijeno, niko ne zna šta drugo može da donese, s tim što u novosadskom kolektivu veruju u uspeh.
“Ostvarili smo veliku pobedu u prvom meču, ali nas ona ne zavarava da će biti lako u revanšu. Bez obzira na novosadskih 3:1 i dalje blagu ulogu favorita prepuštamo Benfiki, koja će bez sumnje bolje zaigrati na svom terenu. Možemo da očekujemo svašta,s tim što ne razmišljamo o dva seta koja su nam potrebna za trofej, hoćemo da napadnemo od starta, pre svega servisom, i da tražimo svoju šansu za pobedu. Bitno je da u Portugalu odigramo meč na način na koji smo odigrali prethodnih 11 utakmica na evropskoj sceni, bez pritiska, motivisano i borbeno. Znamo šta možemo i nadamo se najboljem”, rekao je uoči puta za Lisabon trener Strahinja Kozić.

Tehničar Igor Jovanović smatra da ekipa u Lisabonu treba da ide na pobedu,a ne da razmišlja o osvajanju dva seta koji su dovoljni za konačni uspeh.

“Pokazali smo šta i koliko možemo.U Novom Sadu smo načinili prvi korak ka istorijskom uspehu i smatram da tako treba da se ponašamo i igramo i u Lisabonu. Nema opuštanja, poletanja i matematike koliko nam je setova potrebno. Domaći tim će igrati bolje nego u Novom Sadu pošto nema šta da izgubi, a na nama je da prikažemo partiju kao u prvom meču. Videli smo šta znaju, kako igraju i na šta su sve spremni, ali smo rešeni da osvojimo ovaj vredni trofej”, poručio je Jovanović.

Srednji bloker Čedomir Stanković očekuje pakleni susret u Lisabonu i veruje da njega i saigrače ništa neće moći da poremeti u nakani da u Novi Sad donesu trofej.

“Sada nas rivali gledaju drugim očima i zato predviđam pakleni meč, rat na terenu. Videli smo za šta su sposobni i ne mogu da opišem kako smo doživeli sve njihove bezobrazluke u Novom Sadu. To je bilo nešto što se retko viđa i uspeli su malo da nas poremete, ali sada smo spremni na sve i nikakva provokacije, kojih će sigurno biti, neće im pomoći. Opravdali smo prednost domaćeg terena u sjajnom ambijentu i želimo da se dokažemo i u revanšu. Ipak, šta god da bude tamo, postavljene ciljeve smo ispunili, a pehar može da bude samo kruna ove svakako uspešne sezone”, smatra Stanković.

Utakmica u Lisabonu igra se u nedelju od 18 časova.

Autor: Dnevnik
Foto: NsHronika.rs