Početna Sport Počeo “Invictus challenge” na Štrandu

Počeo “Invictus challenge” na Štrandu

0

Prvi, od ukupno tri izazova, u okviru sportskog takmičenja “Invictus challenge” počeo je juče na Novosadskoj plaži “Štrand”. Takmičenje drugu godinu za redom organizuje sportsko udruženje “Invictus NS 021“, uz podršku Grada Novog Sada, a prisutne na početku manifestacije pozdravio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

“Iako su ovakva takmičenja izuzetno popularna u svetu, “Invictus challenge” je jedinstveni događaj tog tipa kod nas i mi ga zbog toga sa ponosom podržavamo, kako posredstvom Uprave za sport i omladinu, tako i logistikom koju pruža JKP “Gradsko zelenilo”, rekao je Ognjen Cvjetićanin i dodao da je siguran da će učesnici pokazati fizičku, ali i psihičku spremnost, brzinu, koordinaciju i spretnost, a očekuje da se zajedno sa publikom svi dobro zabave.

“Invictus challenge” je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u različitim terminima, na terenima koji se nalaze na plaži “Štrand”, Spensu i na Fruškoj Gori, bore da završe stazu savladavajući prirodne i veštačke prepreke. Jučerašnja trka odigravala se na travi, pesku i vodi, odnosno stazi dužine oko 2,5 kilometra na kojoj se nalaze 22 prepreke.

Prema rečima organizatora manifestacije Nedeljka Rodića ovogodišnja staza na Štrandu je bila duža, teža i zanimljivija i podrazumevala je nošenje džakova, puzanje na pesku i u vodi, preskakanje zidova, balans greda, penjanje uz konopac za muškarce, podizanje tereta za žene, skakanja sa platformi, preskakanje sena i drugo.

Cilj manifestacije je da takmičar objedini medalju koja se sastoji iz tri dela, a deo medalje se osvaja nakon uspešno završenog svakog pojedinačnog izazova. Predviđeno je da se izazov na Spensu održi 29. i 30. avgusta, a na Fruškoj gori 18. oktobra ove godine.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad