Početna Sport Počinje deveto evropsko prvenstvo za košarkaše veterane

Počinje deveto evropsko prvenstvo za košarkaše veterane

0

press kosarka4

Deveto evropsko prvenstvo za košarkaške veterane biće održano u Novom Sadu od 25. juna do 3. jula u organizaciji Svetske košarkaške asocijacije za veterane FIMBA i uz podršku Grada Novog Sada. Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i predsednik Organizacionog odbora “9th FIMBA European Maxibasketball Championship, Novi Sad 2016” Miodrag Hadžibabić.

– Ponosni smo što je Novi Sad domaćin još jednog velikog sportskog prvenstva jer smo time pokazali da smo izuzetno uspešni domaćini u organizaciji mnogih takmičenja. U naš grad će tokom trajanja košarkaškog prvenstva doći preko 1.500 takmičara iz 22 zemlje, što će omogućiti i sjajno pozicioniranje grada na turističkoj mapi ovog dela Evrope. Naravno, neće biti zanemarljiv ni finansijski efekat, pošto će se realizovati preko 15.000 noćenja – rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednik Organizacionog odbora turnira Miodrag Hadžibabić zahvalio je na ukazanom poverenju čelnicima FIMBE kao i Gradu Novom Sadu i velikoj podršci kojom je omogućeno organizovanje takmičenja.

– Na takmičenju će učestvovati 97 ekipa iz 22 zemlje, a za devet takmičarskih dana biće odigrano 300 utakmica na šest terena i to u maloj i velikoj sali SPENS-a kao i na terenu Đačkog igrališta. Omogućen je i direktan prenos utakmica sa četiri terena putem našeg zvaničnog sajta www.maxibasketballnovisad2016.com. Posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti i zdravlju takmičara s obzirom na to da veterenska košarka ne spada u profesionalnu disciplinu. Bez obzira na plasman ekipa, krajnji cilj nam je da takmičari dobro upoznaju Novi Sad i ponesu lepe utiske kući – rekao je Miodrag Hadžibabić.

Predsednik Svetske košarkaške asocijacije za veterane Ruben Rodrigez Lamas je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja ovog prvenstva u Srbiji.

– Srbija je zemlja koja je postigla izuzetne uspehe i rezultate u košarci, a osim toga učesnici turnira izrazili su želju da posete Srbiju. To je razlog što ove godine imamo čak dve reprezentacije iz Južne Amerike. Kontinuitet u bavljenju sportom je izuzetno značajan, a ovo takmičenje upravo to i pokazuje u praksi – zaključio je Ruben Rodrigez Lamas.

Autor i foto: NsHronika