Početna Sport Rođendanski poraz Vojvodine: Plej-of sve dalje

Rođendanski poraz Vojvodine: Plej-of sve dalje

0

Rođendansko slavlje Vojvodine pokvario je novi poraz novosadskog tima, ovog puta od subotičkog Spartaka rezultatom 2:1.

Jedini strelac za Vošu bio je Mitošević u 29. minutu, dok su tri važna boda Spartaku doneli Kerkez u 64. i Denković u 73. minutu.

Iako je atmosfera delovala svečarsko, uz dodele priznanja mladim igračima, rezultat na kraju je bio najbitniji, a upravo on je izostao za slavlje. Četvrti uzastopni poraz i pitanje trenera koji vodi tim je ponovo otvoreno.

Prave prilike na meču nije bilo praktično sve do 29. minuta, kada je Mitošević nekako ugurao loptu u gol Spartaka. Srećković je sa desne strane uputio loptu u šesnaesterac, prvo je pokušao Matić, pa Kone i na kraju je na loptu naleteo Mitošević i zatresao mrežu.

U nastavku igre viđeno je nekoliko poluprilika, ali ništa konkretno da ugrozi čuvare mreže vojvođanskih rivala. Igralo se mirno sve do 64. minuta i kornera za Subotičane. Udarac iz ugla izveo je Glavčić, a na drugoj stativi se našao Kerkez, koji je udarcem iz prve pogodio gol crveno-belih.

Samo devet minuta kasnije rezultat je potpuno preokrenut. Eze je izgubio loptu na sredini terena, odličan pas upućuje Obradović i Denković preciznim udarcem sa desetak metara iskosa uspeva da savlada Rockova. Najbolju priliku za izjednačenje imali su Novosađani u 84. minutu, kada je Mitošević neometan šutirao sa nekih 12 metara, ali je lopta prošla na nekoliko centimetara od stative.

Još jedna loša partija crveno-belih i Vojvodina polako gubi šansu za plasman u plej-of šampionata. Radnik i Proleter Voši beže za četiri, odnosno pet bodova, a pitanje je šta može Vojvodina da očekuje od narednog ligaškog susreta sa Napretkom, kada muku muči i sa timovima koji se bore za opstanak.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay