Početna Sport Štrand i Novosađani spremni za basketaški spektakl

Štrand i Novosađani spremni za basketaški spektakl

0

4

Sve je spremno za basketašku groznicu na Štrandu 20. avgusta, kada će se održati turnir 3×3 Novi Sad Streetball pod pokroviteljstvom najbolje ekipe sveta, Novi Sad Al Wahda.

Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Marko Savić i Dejan Majstorović napravili su idealnu uvertiru za povratak u svoj grad titulom na prošlonedeljnom čelendžeru u Bukureštu, gde su imali veliku podršku navijača iz Srbije, a sada su sve podredili spektaklu koji je izazvao veliko interesovanje.

Već u 16 časova počeće nadmetanja u šutiranju trojki u U15 konkurenciji, sat kasnije kreće takmičenje turnira po grupama, polufinalni dueli zakazani su za 20 časova, finalni za 21.20, a u međuvremenu, basketaško-muzički spektakl upotpuniće Gazda Paja.

Specijalni program za publiku između mečeva vodiće momci iz “Dnevnjaka”, Miloš Milaković i Mihajlo Radivojević, a turnir će imati internacionalni karakter. Rivali Novosađana u grupi A su Džakovi Beograd i Kuslanova Zagreb, u grupi B su Orion Menjačnice Novi Sad, Olimp Beograd i Hun Team Budapest.

Biće to idealna prilka da najdominantnija basketaška ekipa sveta streetball groznicu prenese u svoj grad, a svi preduslovi za to odavno su stvoreni. Prošle godine turnir je uspešno održan, pod imenom ZERO21 Novi Sad, a Štrand se kao popularna gradska lokacija pokazao kao idealan za promociju ulične basketaške subkulture i slavljenje bunta i upornosti kroz zdrav i aktivan način života.

Autor: Ljiljana Kozarev