Početna Sport U subotu Vojvodina dočekuje ekipu Rada

U subotu Vojvodina dočekuje ekipu Rada

0

JOVAN STOJANOVIC

Posle pobede nad Metalcem u prošlu nedelju, pred fudbalerima Vojvodine u subotu je novi prvenstveni ispit. U goste crveno-belima dolazi tradicionalno nezgodan rival, ekipa beogradskog Rada, a i u ovaj susret Novosađani će, barem kako najavljuju, ući s velikom željom da ostvare još jednu, šestu pobedu u ovoj sezoni. Duel Vojvodina – Rad igra se u subotu od 18 časova uz prenos na Prvom programu RTV.

Njome bi tim trenera Zlatomira Zagorčića ostao visoko pozicioniran na tabeli, s dobrim izgledima da do kraja jesenjeg dela napadne i sam vrh. „Građevinari” su tradicionalno neugodan suparnik novosadskom superligašu, a to potvrđuju i brojke.

Do sada su, naime, ova dva tima odigrala 53 prvenstvena duela, a u njima je Vojvodina ostvarila 16 pobeda, 20 utakmica završeno je nerešenim rezultatom, dok je ekipa s Banjica trijumfovala u 17 susreta. Gol razlika je na strani sutrašnjeg domaćina i iznosi 61:57. Ipak, u prošloj sezoni Vojvodina je savladala Rad na svom „Karađorđu” sa 2:0, dok je susret u Beogradu bio završen rezultatom 0:0.

Dodajmo da tim koji predvodi trener Milan Milanović trenutno zauzima 10. mesto na tabeli, s tim da, baš kao i crveno-beli, ima utakmicu manje, pošto je za 23. septembar odložen njegov duel iz 6. kola s Partizanom. U dosadašnjem toku šampionata, „građevinari” su ostvarili dve pobede i po tri remija i poraza, a imaju negativnu gol razliku koja iznosi 12:13. Već po ovom podatku vidi se da je trećeplasirana Vojvodina favorit u sutrašnjem susretu, ali samo pod uslovom da joj se ne ponove slabosti iz drugog poluvremena utakmice s Metalcem.

Trener Zlatomir Zagorčić rekao je da ga tradicija mnogo ne opterećuje i da ni on, baš kao ni tim na čijem se čelu nalazi, neće odstupiti od osnovne ideje, a to je da postignu gol više od svakog rivala i da idu na pobedu u svakom susretu.

Ono što brine navijače Vojvodine je činjenica da Novosađani dosta lako postižu, ali i primaju golove, pa se mreža iza leđa golmana Žakule i Kordića u devet utakmica zatresla već 14 puta. Crveno-beli su postigli 17 pogodaka i po tome su treća najubojitija ekipa u Superligi Srbije (bolji su samo Crvena zvezda i Partizan koji su postigli po 22 gola) i sigurno je da stručni štab Voše radi na tome da odbrana dobije na čvrstini i da zatvori prilaze svom golu.

Prednost novosadskog sastava nalazi se u odličnom veznom redu, u kojem u ovoj sezoni dominira sjajni Mirko Ivanić, dok veliki posao u defanzivnim zadacima odrađuju Danilo Sekulić i Novica Maksimović. Naravno, napadači ostavljaju poseban pečat, jer je učinak Aleksandra Stanisavljevića i Ognjena Ožegovića, koji su konstantna opasnost po protivničke odbrane. Na listi strelaca domaće lige, Ivanić deli prvo mesto s Nemanjom Arsenijevićem iz Rada i Aleksandrom Kataijem iz Crvene zvezde, dok se Ožegović nalazi na deobi druge pozicije s još nekolicinom fudbalera.

Drago mi je što Vojvodina igra na to da postiže puno golova, jer takve utakmice i navijači najviše vole. Nadam se da ćemo i u duelu s Radom nastaviti s tom praksom, mada bih, iskreno, voleo da se naša mreža malo manje trese. U svakom slučaju, ja u svaki susret ulazim sa željom da matiram protivničkog golmana, biće tako i sutra, jer zbog toga se i bavim fudbalom“, rekao je Ožegović.

Nemanju Arsenijevića iz Rada dobro poznajem, igrali smo zajedno u Jagodini i reč je o veoma dobrom igraču na kojeg ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Očekujem našu novu pobedu i verujem da će navijači u većem broju doći da nas podrže.

Milanović: Želimo bar bod protiv Vojvodine

Trener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je danas da se nada pobedi protiv Vojvodine, ali da bi bio zadovoljan i bodom.

Moramo da uzimamo bodove, ne smemo da propustimo nijednu utakmicu, a da ne uzmemo bar bod. Tako očekujem i protiv Vojvodine, da se izborimo za pobedu ili bar nerešeno“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Milanović je kazao da očekuje da banjički klub već u predstojećoj utakmici stabilizuje formu.

Očekujemo da stabilizujemo formu. Postoje naznake da se ona podiže i sve više ličimo na ekipu, ali još imamo problema u odbrani i igri bez lopte. Što bolje budemo igrali odbranu, to ćemo biti jači u napadu“, kazao je Milanović.

Fudbaler Rada Nemanja Vidić rekao je da utakmica protiv Vojvodine može mnogo da donese njegovoj ekipi.

Pratili smo Vojvodinu ove sezone u Evropi. Znamo gde preti opasnost. Ali, fokusirani smo samo na sebe i verujemo da možemo do dobrog rezultata“, rekao je Vidić.

Autor: Beta, Dnevnik