Početna Sport Vojvodina pobedom otvorila plej-of

Vojvodina pobedom otvorila plej-of

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Napretka rezultatom 2:0 (0:0), u 31. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na „Karađorđu“, strelci su bili Maksimović u 76. i Novevski u 94. minutu.

Specijalni gosti FK Vojvodina na današnjoj utakmici bili su igrači i članovi stručnog štaba i uprave hokejaškog kluba Vojvodina, koji su jučerašnjom pobedom protiv Crvene zvezde došli do titule šampiona Srbije. Pred početak utakmice, oni su prošetali atletskom stazom stadiona „Karađorđe“, a prisutni gledaoci su ih pozdravili srdačnim aplauzom.

Prvo poluvreme je proteklo u igri bez mnogo šansi, uz nešto veći posed lopte fudbalera Vojvodine. Jedina prava prilika je viđena u 25. minutu, kada je, posle duplog pasa Đorđevića i Veljka Simića, sa oko 12-13 metara iskosa volej udarac uputio Matić, ali je lopta pogodila prečku gola gostiju.

Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku susreta, sve do 76. minuta, kada je Vojvodina povela evrogolom Maksimovića. Nakon slobodnog udarca za „staru damu“, neko od fudbalera Napretka je izbacio loptu iz šesnaesterca gostiju, što je bilo dovoljno samo za to da sjajan volej udarac sa oko 23-24 metra iskosa uputi Maksimović, koji je savladao nemoćnog golmana Vasiljevića.

I nakon stečenog vođstva, Voša je nastavila da napada i uspela je da udalji protivnika od sopstvenog gola, a do pobede je došla u samom finišu meča. U 94. minutu, Novevski je prošao po desnoj strani, a potom praktično iz „mrtvog ugla“ sa oko tri-četiri metra uspeo da savlada Vasiljevića i tako postavi konačan rezultat utakmice.

Radojičić: Jako sam zadovoljan

Šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Radojičić je izjavio da je jako zadovoljan rezultatom utakmice protiv Napretka na startu plej-ofa.

“Jako sam zadovoljan krajnjim rezultatom i time što nam se isplatila strpljivost, ali i patnja u prvom poluvremenu, jer je tada Napredak izgledao bolje i organizovanije. Držali su nas daleko od gola, što nam uopšte nije bio cilj. Već na poluvremenu smo napravili izmenu i pojačali igru prema napred, a igračima sam rekao da, iako smo prvo poluvreme odigrali tako kako smo odigrali, barem nismo dozvolili da budemo kažnjeni”, kaže Radojičić.

Prema njegovim rečima, Voša je u drugih 45 minuta igrala mnogo više u skladu sa njegovim zamislima.

“Igračima sam rekao da budu strpljivi i čekaju priliku, jer ne možemo da se zalećemo na protivnika koji ovako dobro stoji u polju i koji je vrlo kvalitetan. Bili su i malo oslabljeni, ali i nama je danas mnogo nedostajao Lazarević, iako su momci koji su igrali umesto njega odradili posao, Jeličić defanzivno, a Novevski ofanzivno. To smo tri dana pripremali”, napominje Radojičić.

Bez dileme, najlepši trenutak na utakmici zbio se u 76. minutu, kada je Maksimović fantastičnim volej udarcem doveo crveno-bele u prednost.

“Sjajan gol Maksimovića, koji je nagrađen za odnos koji ima prema svim igračima. Bukvalno drži svlačionicu i zaslužio je da postigne jedan ovakav gol, kakav se retko viđa na našim terenima. Ranije sam rekao da me ne zanima to kako postižemo golove, ali opet, mora da mi bude drago što smo dali ovakav evrogol i što su navijači otišli zadovoljni”, kaže Radojičić.

U praktično poslednjim sekundama utakmice, Voša je došla i do drugog gola.

“Bio je autogol, ali smo istrčali dobru kontru. Posle 1:0, momci su bili vrlo disciplinovani. Odbili smo sve napade i mislim da smo Napretku dozvolili samo posle jednog kornera da nas ugrozi. Rockov je bio stamen i siguran na golu. Sve čestitke momcima, sve su zaslužili. Napretku želim sve najbolje u nastavku takmičenja”, rekao je Radojičić.

U narednom kolu, Voša će gostovati Voždovcu u Beogradu, a taj meč će se igrati već u četvrtak, sa početkom u 19:05 časova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay