Početna Sport Voša traži čoveka koji će hitno da uredi stanje u prvom timu

Voša traži čoveka koji će hitno da uredi stanje u prvom timu

Zbog loših rezultata na startu prolećnog dela prvenstva i četiri uzastopna poraza, uprava FK Vojvodina krenula je u potragu za čovekom koji će napraviti reformu u sportskom sektoru novosadskog kluba, a kao prvo ime za taj posao pominje se Ranko Stojić.

Kako saznaje 021.rs, na pre dve večeri održanoj sednici Upravnog odbora kluba posle poraza od Spartaka, doneta je odluka da se formira komisija od tri člana, koja će do subote, 9. marta, pronaći stručnjaka kojem će biti prepušten sportski sektor kluba.

Osoba koja bi trebalo da izbavi Vošu iz krize imala bi funkciju člana UO ili sportskog direktora. Prva želja Novosađana je da na to mesto dovede nekadašnjeg golmana Ranka Stojića, koji je bio sportski direktor u Radu i Olimpiji iz Ljubljane.

On bi imao odrešene ruke, pa bi, ukoliko želi, mogao da smeni trenera Radovana Krivokapića, a ni funkcija sadašnjeg sportskog direktora Saše Drakulića nije sigurna. Prioritet i pod naznakom “hitno” je stanje i igra prvog tima, koja mora da se promeni.

Voša se trenutno i u rezultatskom i u finansijskom segmentu nalazi u škripcu. U jučerašnjem porazu od Spartaka 2:1, postigli su prvi gol još od 5. decembra prošle godine. Novosađani su već sedam utakmica bez pobede i mesto u plej-ofu se sve više udaljava.

Pet kola pre kraja šanse i dalje postoji, ali one su minimalne ukoliko se nešto ne promeni u igri Vojvodine.

Slično kao i na terenu, ni finansijsko stanje nije dobro. Račun kluba nalazi se u blokadi za iznos od 125 miliona dinara, ali bi prema najavama iz vrhe gradske vlasti, stvari uskoro trebalo da budu dogovorene sa poveriocem, da bi klub nesmetano mogao da funkcioniše.

Narednu utakmicu Voša igra u subotu, 9. marta, protiv Napretka u Kruševcu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay/FKVojvodina logo