Početna Kultura „Bosanska Bili Holidej“ oduševila Novosađane

„Bosanska Bili Holidej“ oduševila Novosađane

0

IMG_9219_resizeAmira Medunjanin, interpretatorka sevdalinki iz Bosne i Hercegovine, nastupila je sinoć pred mnogobrojnom novosadskom publikom. Na bini su je pratili članovi benda, Ante Gelo i Zvonimir Šestak iz Hrvatske i Emin Esen iz Turske.

IMG_9404_resize„Svaki moj dolazak u Novi Sad je drugačiji. Srećna sam što sam u ovom divnom prostoru i što smo tu da prenosimo dobru energiju jedni na druge“, rekla je Medunjaninova kroz suze, nakon čega je, ispraćena gromoglasnim aplauzom, nastavila koncert izvođenjem najpoznatijih starih pesama iz rodne zemlje i regiona.
Amira Medunjanin, rođena je u Sarajevu pre 43 godine, a ljubav prema sevdalinkama prenela joj je majka. Do sada je snimila ukupno sedam albuma, od kojih je prvi, „Rosa“, bio kandidat za izdanje godine u Evropi i Velikoj Britaniji.

KIS_2889_resize Nastup kantautorke je samo jedan u nizu, u okviru ciklusa „Božićno-novogodišnji koncerti“, koje svake godine organizuje Muzička omladina Novog Sada. Ovogodišnju manifestaciju podržao je i Pokrajinski institut za kulturu i javno informisanje.

IMG_9373_resize

Autor: Maja Guzijan, NsHronika
Foto: Feđa Kiselički i Srđan Doroški