Početna Gastro NS Dostava hrane na kućnu adresu – spas za mnoge restorane u Novom...

Dostava hrane na kućnu adresu – spas za mnoge restorane u Novom Sadu

0

Portal NSHronika.rs ponudio je mogućnost besplatnog oglašavanja restoranima koji nude uslugu dostave tokom trajanja Vanrednog stanja u Srbiji.

Preko 15 restorana oglasilo se na našem portalu, a svi oni, šalju i pet obroka nedeljno volonterima u Call-centru Color Media Communications koji pomažu našim starijim i najugroženijim sugrađanima tokom trajanja vanrednog stanja.

Činjenica je da je pandemija virusa korona potresla globalnu ekonomiju, kao i da će uzrokovati brojne negativne posledice po poslovanje brojnih privrednika. Ipak, restorani i ugostitelji svih vrsta, rešenje za opstanak pronašli su u dostavi hrane, čak i ako ranije nisu imali ovu uslugu, ali su je sada uveli.

Danas vam predstavljamo nekoliko restorana i ugostitelja koji na vašu adresu, čak i u ovim vanrednim okolnostima donose sveže pripremljena jela iz njihove kuhinje.

Caffe-pizzeria Victory otvorena je prošle godine, a dostavu hrane radili su od samog početka svog poslovanja. Lokal se nalazi u ulici Ilije Birčanina na broju 21, a u ovoj situaciji, kada građani ne mogu da ih posete, svima poručuju da ostanu kod kuće i da se čuvaju dok sve ovo ne prođe. Dostavu hrane vrše svakodnevno i to od jutra, od 8 sati pa sve do 23 časa uveče. Cena dostave je 100 dinara, a hranu možete poručiti na broj telefona: 069/460-98-88.

FillFull Soup & salad bar počeo je sa radom, u Hadži Ruvimovoj ulici u Novom Sadu, takođe, prošle godine, a jedinstveno je mesto u našem gradu jer kod njih, gosti svoje obroke kreiraju sami. Naime, sva jela pripremaju se na licu mesta, u njihovoj maloj, otvorenoj kuhinji. Čak i u vanrednoj situaciji, prilagodili su svoje poslovanje, pa građanima pripremaju zdrave obrok salate koje zatraže, potaže od povrća i sendviče, supe, čorbe, i razna jela od preko 30 različitih vrsta svežih namirnica koje se mogu kombinovati sa više vrsta životinjskih i biljnih proteina, svežeg i barenog povrća, voća i orašastih plodova. “Ne mora sva brza hrana i hrana za poneti biti nezdrava. Mi donosimo zdrave obroke na vašu kućnu adresu”, poručuju iz restorana i naglašavaju da besplatnu dostavu vrše i za vreme policijskog časa sve do 19 časova, svakim danom, osim nedeljom. Svoju kombinaciju zdravog obroka možete poručiti na broj telefona: 066/900-17-07.

Palačinkarnica Dizni postoji od davne 1997. godine, nalazi se na Bulevaru Cara Lazara na rednom broju 92, a u svojoj ponudi ima palačinke, pice, paste, salate i sendviče. Dostavu su vršili i ranije, a sada hranu dostavljaju u malo izmenjenom vremenskom rasporedu, odnosno svakog dana od 12 do 21 čas. Iz palačinkarnice poručuju građanima da budu disciplinovani i strpljivi dok vanredno stanje ne prođe, a mladima da pomognu starijim licima sa savetima kako da se ponašaju, kao i oko nabavke hrane i ostalih potrepština. “Poručujemo i svim zaposlenima i poslodavcima da budu hrabri i da izdrže, da neće biti lako, ali da ako svi ponesemo teret i pravilno ga rasporedimo možemo iz svega ovoga izaći posle nekog vremena kao pobednici”, kažu u upravi palačinkarnice. Svoj obrok za poneti možete poručiti putem broja telefona: 021/533-222.

Renata Peterka Mirilov i Mladen Bajić Buci su par koji stoji iza brenda Studio dobre hrane Ma Cuisine D’or u Novom Sadu. Ova mala ketering porodična firma postoji već dve godine, a na njihovom meniju mogu se pronaći razne đakonije i zdravi ukusni kompletni obroci koji su prilagođeni svakoj mušteriji ponaosob. Kako kažu, ovaj posao rade iz velike ljubavi prema hrani i ljudima, a dostavu, kako ranije, tako i sada, vrše pomoću Eko kurira, sa kojima od početka sarađuju. Ono što posebno izdvaja ovaj studio, jeste činjenica da namirnice nabavljaju od malih proizvođača iz Vojvodine, a to se može osetiti u svakom zalogaju, a što je sada, kada su mali uzgajivači u dodatnom problemu što se tiče njihovog poslovanja od zaista velikog značaja kao podsticaj lokalne ekonomije. Njihove specijalitete možete naručiti na broj telefona: 060/459-00-08. 

Autor: NsHronika
Foto: Promo, privatna arhiva restorana