Početna Aktuelno Gambling Digital Conference: Uticaj klađenja na sportsku industriju – uticaj koji svakog...

Gambling Digital Conference: Uticaj klađenja na sportsku industriju – uticaj koji svakog dana širi svoje razmere

0

Novi kraći format na YouTube kanalu Color Media Communications Gambling Digital Conference, je prva konferencija koja svoju priču priča kroz formu serijala i za ovu 2021. godinu je u planu uraditi je iz tri podeljena tematska segmenta.

Danas od 14 časova, na našem kanalu je dostupna prva panel diskusija pod nazivom Uticaj klađenja na sportsku industriju, kao i Mozzart case study na temu društveno odgovornog poslovanja.

U panel diskusiji koju je moderirala Jelena Krivokapić, član Upravnog odbora DSOJ-a i u kojoj su učestvovali Miloš Krivokapić, sportski novinar RTS-a, doc. dr Igor Radošević, Univerzitet Metropolitan, Fakultet za menadžment i Minja Bolesnikov, Ling Consultants imali smo priliku da čujemo mnogo zanimljivih detalja u vezi sa sportskom industrijom, klađenjem, kao i kako ono utiče na celokupno društvo u kome živimo.

Minja Bolesnikov ovom prilikom je istakao da su sport i klađenje uvek išli zajedno.

“Kada je u pitanju regulacija, u Srbiji je mnogo urađeno i sa aspekta državnog uticaja, kao i sa aspekta promene ponašanja ljudi koji se bave priređivanjem igara na sreću. Treba uzeti u obzir i uticaj ekonomskih globalnih prilika, primećuje se da kako su stvari izazovnije na globalnom tržištu, tako se regulative za omogućavanje priređivanja igara na sreću olakšavaju”, rekao je Minja.

U istom maniru nastavio je i doc. dr Igor Radošević koji je naglasio da je sport nemoguće zamisliti bez sportskih kladionica.

“Često isticanje negativnih strana sportskih kladionica je posledica zavisnosti koje to sportsko klađenje uzrokuje. Svetska zdravstvena organizacija je još 1980. definisala klađenje kao vrstu poremećaja, a poslednjih godina zavisnost od sportskih klađenja je u ekspaniziji. Ono što je pozitivno jeste da su te iste kladionice rade neke plemenite akcije, poput obnove terena i mnogih drugih društveno odgovornih projekata”, rekao je Radošević.

Sportski novinar RTS-a Miloš Krivokapić skrenuo je pažnju da je sport decenijama bio nešto što se radilo iz ljubavi, a da je u poslednje tri decenije to preraslo u jednu ozbiljnu ekonomsku granu i novac igra sve veću ulogu.

“Ipak, sport jeste baza i osnova za sve ono što se gradi okolo, što je neki ekonomski aspekt, pa tako i klađenje. Sportisti na terenu razmišljaju o igri i rezultatima, a ne o tome da li se neko kladio na njih”, kaže Krivokapić.

Kako je dr Radošević i rekao, kladionice imaju veliki broj društveno odgovornih kampanja na koje treba skretati pažnju jer svaki iznos uložen u pomoć i podršku građanima Srbije je neprocenljiv.

Kako nam je predstavila Aleksandra Lazarov Đurić, menadžer korporativnih komunikacija kompanije “Mozzart”, u svojoj prezentaciji, ova kompanija aktivno radi na velikom broju projekata.

“Kompanija “Mozzart” kontinuirano realizuje četiri društveno odgovorne akcije, „100 terena za jednu igru“, „Novi dresovi za nove šampione“, „Humanitarni tiket u podne“ i „Stop nasilju nad ženama“. U ovoj izuzetno teškoj godini, akcenat je bio na podršci državi u borbi protiv virusa korona, kroz niz donacija zdravstvenom sistemu Srbije, kako bismo savladali sve izazove u jeku pandemijske krize. Ideja humanosti utkana je u sve poslovne procese i sve akcije koje se odnose na društvenu odgovornosti, nastaju u samom “Mozzartu”, na inicijativu zaposlenih”, rekla je Aleksandra.

Više o ovoj temi i šta su dalje rekli učesnici možete pogledati OVDE.