Početna Gradske teme Pojačana kontrola u Novom Sadu: Kazne i opomene zbog parkiranja na autobuskim...

Pojačana kontrola u Novom Sadu: Kazne i opomene zbog parkiranja na autobuskim stajalištima

0

Novosadski inspektori, saobraćajna policija, komunalna milicija i “Parking servis” poslednja četiri dana proveli su u pojačanim kontrolama ostavljanja automobila i taksi vozila na autobuskim stajalištima u gradu, a pojedinci koji su uhvaćeni u prekršajima dobili su kazne.

Kako poručuju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, kontrolisalo se na više lokacija koje su predviđene planom rada, ali i na osnovu iskustava inspektora sa terena.

Reč je o Uspenskoj ulici, okolini Futoške pijace, duž Bulevara oslobođenja (kod pijace, Promenade i Merkatora), kod Železničke stanice na Bulevaru Jaše Tomića, duž Bulevara patrijarha Pavla i na drugim lokacijama.

“Sprovođenje plana se odvijalo tako što se službenim vozilima dolazilo na navedene lokacije autobuskih stajališta, a motorna vozila koja su tu bila zaticana su kontrolisana i na licu mesta su ispisivani prekršajni nalozi za uočene prekršaje. Isto tako, prilikom kontrole je obavljen i preventivni inspekcijski nadzor, tako što su se vozači, koji su sa svojim vozilima očigledno imali nameru da se zaustave na autobuskim stajalištima, zaustavljali i upozoravali da je takav postupak kažnjiv u skladu sa propisima, kao i da se time ugrožava bezbedno kretanje autobusa”, navode u inspekciji i dodaju da su uoči kontrole, sva taksi udruženja u gradu dobila upozorenje pred akciju.

Tokom navedenih kontrola, zatečeno je šest vozila u prekršaju – od toga dva taksi vozila koja su koristila autobusko stajalište za obavljanje taksi prevoza i četiri vozila koja su koristili građani.

Jedan taksista dobio je prekršajni nalog sa kaznom od 10.000 dinara, a drugi prekršaj i kaznu u iznosu od 20.000 dinara. Takođe, ispisano je četiri prekršajna naloga za parkirana motorna vozila suprotno propisima na autobuskom stajalištu u iznosu od 5.000 dinara.

“Zajednička kontrola je u potpunosti ispunila očekivanja planiranog rada a saradnja je, kao i u dosadašnjim kontrolama, bila na visokom nivou u skladu sa zadatim aktivnostima u okviru propisanih nadležnosti. Isto tako, ove vrste kontrole će biti nastavljene u predstojećim inspekcijskim nadzorima”, zaključuju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Izvor: 021
Foto: NSHronika