Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Pedijatrijska sestra – tehničar PST IV-4

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Pedijatrijska sestra – tehničar PST IV-4

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Medicinske škole ”7. april”, odeljenje – Pedijatrijska sestra – tehničar PST IV-4 .

Prvi čas u Medicinskoj školi ”7. april” održan je 1946. godine u Novom Sadu. Ova škola  ima za cilj da stručno zastupljenom nastavom kroz redovne i vannastavne aktivnosti podstakne razvoj učenika i profesora, te neguje međusobno razumevanje i saradnju. Svoje potencijale žele da iskoriste, da ih konstantno unapređuju, kako bi doprineli permanentnom razvoju škole.

Pedijatrijska sestra obavlja poslove vezane za rad sa decom i njihovim zdravstvenim potrebama. Poslove iz svoje struke može obavljati u nekoj zdravstvenoj ustanovi, gde najčešće asistira doktoru ili predškolskoj ustanovi, gde zajedno sa medicinskom sestrom – vaspitačem, brine o zdravoj deci uzrasta do treće godine. U opisu posla, osoba koje završe ovaj obrazovni profil, je nega bolesne dece, davanje propisane terapije, asistiranje lekaru – pedijatru pri radu sa decom, sređivanje evidencija i kartoteka… Neophodno je da osobe koje žele da se bave ovim zanimanjem budu strpljive, vredne, prijatne i da vole decu.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!