Početna Aktuelno Plesna ekipa “Izraz” na “World of dance, 2024”

Plesna ekipa “Izraz” na “World of dance, 2024”

0

Plesna ekipa “Izraz”, iz Beograda, se kvalifikovala za najveće svetsko takmičenje u uličnim plesnim stilovima: “World of Dance”- https://www.worldofdance.com, koje se održava 27. jula, 2024. u Los Anđelesu, SAD.

Šta je to World of Dance?

World of dance (“WOD”) je san svakog plesača, i najveće koreografsko takmičenje na svetu.

“WOD” okuplja ekipe iz celog sveta koje predstavljaju svoje države i bore se za titulu svetskog prvaka u Street Dance-u.

Link “WOD, 2023”: OVDE.

Kako se izraz kvalifikovao za “WOD, 2024?”

Nacionalna takmičenja širom sveta se tokom godine organizuju, gde se najbolji tim kvalifikuje za svetsko prvenstvo “WOD”.

U decembru je prvi put u Srbiji, u Beogradu, organizovano “World of Dance – Serbia 2023”, takmičenje gde je naša plesna ekipa “Izraz” osvojila prvo mesto u seniorima i time prošla dalje da reprezentuje Srbiju na svetskom finalu 27. jula 2024. godine u Los Anđelesu!

Tako će se Srbija i naša ekipa prvi put ikada predstavljati na “World of Dance” manifestaciji, pored više od 40 zemalja iz celog sveta!

Najava na oficijalnom sajtu “WOD, 2024”: OVDE.
video nastupa plesne škole “Izraz” “WOD – Serbia, 2023”: OVDE.

Molba za medijsku podršku

Ulični plesni stilovi nažalost u Srbiji nemaju svoje zvanične federacije, pa smo prinudjeni da sami obezbedjujemo sredstva za putovanje i smeštaj, koji su nam potrebni za odlazak na svetsko prvenstvo u SAD.

Čast nam je da predstavljamo našu zemlju i intenzivno treniramo u nadi da ćemo osvojiti visoka mesta.

Zbog toga što sami finansiramo i naše pripreme, kao i putovanje, pokrenuli smo video apel na našem Instagram profilu, koji je postao viralan sa skoro pola milliona pregleda.

Link: Apel za podršku ekipi “Izraz”: OVDE.

Izvor: Promo
Foto: Predrag Dedić