Početna Aktuelno Predstavljena nova turistička destinacija na severnoj obali Egipta

Predstavljena nova turistička destinacija na severnoj obali Egipta

0

U prelepoj bašti Ambasade Egipta u Beogradu upriličen je koktel prijem povodom promocije turističke ponude severne obale Egipta i uspostavljanja direktnog čarter leta. Zahvaljujući turističkoj agenciji “Ponte travel”, letovanje na prelepoj i jedinstvenoj mediteranskoj obali Egipta biće dostupno građanima Srbije.

Pred velikim brojem gostiju predstavljena je nova destinacija za srpske turiste kojih je u Egiptu svake godine sve više. Severna obala, poznata i kao egipatski Maldivi, je deo mediteranske obale i vrlo je popularna kako među Evropljanima, ali i Egipćanima, zbog kvalitetnih smeštajnih kapaciteta i velikog broja dostupnih morskih aktivnosti. Blizina Aleksandrije, Marsa Matrouha i Al-Alamina čini ovu destinaciju još zanimljivijom i atraktivnijom i sigurno će osvojiti i srpske ljubitelje letovanja.

Nj. E. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji, pozdravljajući goste istakao je da je poslednjih godina Egipat jedna od omiljenih destinacija za srpske turiste koji žele da iskuse sve što Egipat ima da ponudi.

“Egipat posvećuje veliku pažnju razvoju svog turističkog sektora koji je jako važan za nas i veliki broj ljudi koje zapošljava. Egipat poseduje impozantan broj istorijskih znamenitosti, odličnu klimu tokom cele godine i idealnu geografsku lokaciju što ga svrstava u sam vrh destinacija koju želi da poseti najveći broj turista i avanturista”, dodao je Salah.

Saša Zarić, vlasnik turističke agencije “Ponte travel” takođe se obratio prisutnima i predstavio Almaza Bay kao novu destinaciju ove agencije koja će biti prva na mediteranskoj obali Egipta. Uz pomoć Air Serbia uspostavljen je direktni čarter let između Beograda i Marsa Matrouha što je na svega tridesetak kilometara od Almaze.

“Almaza Bay nalazi se na Mediteranu i prostire se od Aleksandrije pa skoro do granice sa Libijom. Deo Egipta sa ogromnim potencijalom koji će sasvim sigurno predstavljati jedan od bisera turističke ponude Egipta. To je kompleks od pet hotela vrhunskog kvaliteta koje spaja bela peščana plaža i kristalno plavo more. Mi smo imali sreće, pronašli smo ovaj dragulj koji će večno biti zaključan u muzeju vaših uspomena, lepih trenutaka, smeha i radosti koje ćete provesti u Almazi”, zaključio je Zarić.

Događaj je upotpunilo prisustvo brojnih članova diplomatskog kora, zvanica iz kulturnog i društvenog miljea Srbije i medija.

Foto: Goran Zlatković