Početna Crna hronika 11 godina od požara u diskoteci “Kontrast”

11 godina od požara u diskoteci “Kontrast”

0

Danas se navršava 11 godina od tragičnog požara u diskoteci “Kontrast” u kojem je život izgubilo šestoro mladih ljudi. Kod spomen obeležja – stepenica koje nikuda ne vode ispred diskoteke okupile su se porodice i prijatelji nastradalih, kao i predstavnici grada i novinari.

U ime Grada Novog Sada prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac navodeći da je događaj u “Kontrastu” jedan od najtragičnijih u novijoj istoriji Novog Sada i da treba da služi za opomenu da se nikad više ne ponovi pritom izrazivši saosećanje porodicama nastradalih.

Branko Miladinović, otac nastradale novinarke Tamare Miladinović, zahvalio se svima na dolasku.

“Kada smo čuli za tragediju u ‘Kontrastu’, nismo bili svesni da se radi o našoj deci. U ime svih porodica iskazujem opštu bol koja traje. Nismo verovali da ćemo živeti toliko dugo nakon tragedije. Nećemo odustati od traženja odgovornosti tužilaca koji nisu odradili svoj posao kako treba, oslobodivši inspektore koji su dozvolili rad diskoteke”, naveo je Miladinović.

U požaru u diskoteci “Kontrast”, 1. aprila 2012. godine, nastradali su Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BIH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde, najmlađa doktorantkinja hemije na PMF-u u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga i novinarka RTV Delta Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Za tragediju u novosadskoj diskoteci “Kontrast” osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić koji je u međuvremenu preminuo, na četiri godine, zakupci Slaviša Stanišić na devet, Dejan Ratković na sedam i električar Miroslav Papuga na devet godina zatvora. Svi su izdržali svoje kazne, dok su inspektori koji su izdali dozvolu za rad diskoteke pravnosnažno oslobođeni.

Autor: M. Ćirić
Foto: Rada Kondić