Početna Crna hronika 12 godina od požara u diskoteci “Kontrast“

12 godina od požara u diskoteci “Kontrast“

0

Danas se navršava 12 godina od požara u novosadskoj diskoteci „Kontrast“, kada je živote izgubilo šestoro mladih ljudi.

U 13h ispred diskoteke kod spomen obeležja “stepenica koje nikuda ne vode“, porodice žrtava položile su cveće i zapalile sveće.

“Prošlo je 12 godina, a mi dolazimo iz godine u godinu kako se ne bi zaboravilo, ovakva tragedija ne sme da se ponovi”, izjavio je Branko Miladinović otac Tamare Miladinović jedne od žrtava požara.

Pored porodica i prijatelja žrtava pomenu je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je naveo da se grad bori zajedno sa porodicama stradalih da se ovako nešto nikad više ne ponovi.

Podsetimo, stravičan požar u diskoteci „Kontrast“ izbio je u noći između 31. marta i 1. aprila 2012. godine kada je tragično nastradalo šestoro mladih ljudi Marina Aničić iz Čuruga, Zoran Ignjatović iz Gacka, Marko Pavlović iz Kragujevca, Renato Vuković iz Kikinde, Milena Dalmacija iz Futoga i novinarka Tamara Miladinović iz Novog Sada.

Zbog tragedije u diskoteci “Kontrast“ pravnosnažno su osuđeni i odslužili svoje kazne vlasnik objekta Alojz Ganić, koji je u međuvremenu preminuo, na 4 godine, zakupci Slaviša Stanišić na 9 godina, Dejan Ratković na 7 godina i električar Miroslav Papuga na 9 godina.

Izvor: M. Ćirič
Foto: Arhiva