Početna Crna hronika Detalji pljačke zlatare “Stefan”

Detalji pljačke zlatare “Stefan”

0

operator-1312503-638x478

– Trčao sam ulicom krvave glave i vikao za pljačkašem, a niko se nije ni osvrnuo da mi pomogne – priča za „Blic“ Filip Đekljuši (25), sin vlasnika zlatare „Stefan“, koja je opljačkana prekjuče u Novom Sadu.

Kaže da se pljačka odigrala u nekoliko minuta, a da je razbojnik sa pištoljem uleteo u zlataru i od njegove rođake Katarine S., koja je stajala za pultom, tražio pare i zlato.

– Uleteo je u zlataru i udario moju rođaku pištoljem po glavi. Bio sam na nekoliko koraka od nje, pa je udario i mene. Rođaka i ja smo završili na podu, a za to vreme je momak koji po mojoj proceni nema više od trideset godina pokupio nakit koji se nalazio u izlogu i pobegao. Ustao sam i potrčao za njim – priseća se tog sumornog događaja Filip, koga smo sa ocem Titomirom juče zatekli u zlatari.

Kaže da je trčao Poštanskom ulicom, a da je u neposrednoj blizni bilo parkirano taksi vozilo, gde su pored vozača bile još dve osobe.

– Lupao sam po taksiju i vikao: „Pljačka, pljačka“. Niko od prolaznika mi nije pomogao, a policije nije bilo nigde u okruženju – kaže Filip.

Vozilo je jurnulo Železničkom ulicom, a dalje se razbojnicima gubi svaki trag.

Filip i njegov otac kažu da je Katarina S. i dalje u šoku i da je na kućnom lečenju.

Titomir Đekljuši kaže da u vreme pljačke nije bio u objektu.

Istovremeno, u ulici kojom je razbojnik bežao očevici su pronašli špric na kome je bilo tragova krvi. Titomir kaže da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da je špric pripadao razbojniku.

– Zlatara je opljačkana početkom 2000. godine, ali tada niko nije povređen – kratko je prokomentarisao Đekljuši.

Podsećamo, prekjuče su lekari vozilom Hitne pomoći Filipa i njegovu rođaku sa lakšim telesnim povredama prevezli u Urgentni centar na previjanje, a potom su pušteni na kućno lečenje. Policija je tokom čitavog dana patrolirala Železničkom, Poštanskom i Ulicom Vase Stajića. Za razbojnikom i njegovim pomagačima koji su prekjuče opljačkali zlataru i dalje se traga.

Pljačkaš je snimljen, a i okolne radnje takođe su pokrivene kamerama, te je pljačka snimljena u potpunosti sa svih strana. Na snimku se vidi mladić koji nema više od trideset godina. Prilikom ulaska u zlataru razbojnik se okliznuo, ali ga to nije omelo da nastavi sa krađom. Na glavi je nosio kapu, a većinu lica je prekrio šalom. Na rukama je nosio crne rukavice, a u jednoj ruci je nosio pištolj i torbu.

Izvor: Blic
Foto: Freeimages