Početna Crna hronika Doživotni zatvor za ubicu vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Doživotni zatvor za ubicu vlasnika menjačnice u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je presuda Novosađaninu Bojanu Jovičiću, okrivljenom za teško ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu krajem januara prošle godine.

Jovičić je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog toga što je sa predumišljajem lišio života oštećenog Jovana Janićijevića, 24. januara, 2023. godine, u novosadskom naselju Adice u ulici Nova 34 sa 11 uboda nožem i 27 ubodno-reznih rana od kojih je oštećeni preminuo na licu mesta usled iskrvarenja, pritvor okrivljenom je produžen do pravnosnažnosti presude, a vreme provedeno u pritvoru uračunava se u kaznu.

“Sud nije mogao da prihvati odbranu okrivljenog kako se on samo branio, jer je dokazima utvrđeno da je zločin do detalja planirao, te je stoga sudsko veće donelo ovakvu presudu sa obzirom na težinu dela“, navela je predsedavajuća sudija Sanja Perić.

Podsetimo, u završnim rečima tužilaštvo je ostalo kod toga da je neosporno dokazano da je okrivljeni počinio dela koja mu se stavljaju na teret i zatražilo doživotni zatvor, dok je okrivljeni naveo da mu je žao zbog svega, ali da mu je najviše žao njega i njegovog života, jer je pre ovog događaja imao lep život.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay