Početna Crna hronika Goreo parkirani automobil u centru Novog Sada, nema povređenih

Goreo parkirani automobil u centru Novog Sada, nema povređenih

0

Automobil koji je bio parkiran u Ulici Ilije Ognjanovića pretrpeo je veliku materijalnu štetu nakon požara koji ga je jutros zahvatio.

Požar je izbio jutros oko osam časova. U incidentu nije bilo povređenih.

Kako nezvanično saznajemo uzrok požara na automobilu marke “ford fiesta” je kvar usled koga je motor “verglao” u mestu.

Automobili parkirani u neposrednoj blizini nisu oštećeni vatrom, ali su na njima vidljivi tragovi gašenja vatre.

Na vozilu je prilikom intervencije razbijeno staklo.

Ovo je drugi požar na vozilima u Novom Sadu ove nedelje. U ponedeljak su na Podbari izgorela dva vozila, a usput je oštećena i obližnja zgrada.

Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje paljenje automobila advokata Gorana Karadžića iz Novog Sada, koje se dogodilo u ponedeljak.

Među dva automobila koja su izgorela u požaru ispred zgrade u Patrijarha Čarnojevića, na Podbari, bio je i automobil advokata Karadžića za koji iz AKV kažu da je zapaljen.

“Tražimo od nadležnih organa da hitno i odlučno preduzmu sve potrebne mere za otkrivanje učinioca i za pokretanje krivičnog postupka”, navodi se u saopštenju Advokatske komore Vojvodine.

Oni dodaju i da je efikasna reakcija policije i tužilaštva neophodna, jer se ne radi o izolovanom slučaju.

“Životi advokata i članova njihovih porodica moraju biti zaštićeni, a napadači otkriveni i adekvatno kažnjeni. Napad na advokata je napad na celokupno pravosuđe Republike Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštrije sankcionisana”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay