Početna Crna hronika Ivanu Kontiću ponovo produžen pritvor

Ivanu Kontiću ponovo produžen pritvor

0

Viši sud u Novom Sadu produžio je za još mesec dana pritvor Ivanu Kontiću, optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu, kojeg je tom prilikom prebio.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da mu traje do 3. avgusta, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Što se tiče optužnice koju je protiv Kontića 5. maja podnelo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, sud još nije doneo odluku o potvrđivanju optužnice.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O.L. se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izvor: Tanjug
Foto: MUP