Početna Crna hronika MUP ispitao okolnosti o pretnjama novinarki portala 021 i obavestio nadležno tužilaštvo

MUP ispitao okolnosti o pretnjama novinarki portala 021 i obavestio nadležno tužilaštvo

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova ispitalo je sve okolnosti vezane za prijavu pretnji novinarki Gorici Nikolin i o svemu dostavilo izveštaj nadležnom tužilaštvu, saopšteno je večeras iz MUP-a.

Naime, nakon prijave, policiji se sam prijavio devetnaestogodišnji mladić koji je potvrdio da je on ostavio komentar i ukazao da se novinarki lično izvinio zbog nedoličnog ponašanja.

Policija je, nakon njegovih navoda, obavila razgovor sa novinarkom Nikolin koja je potvrdila da joj se mladić izvinio, kao i da se nakon razgovora sa njim više ne oseća ugroženo.

Policija je o svim okolnostima ovog slučaja dostavila izveštaj nadležnom tužilaštvu, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela s obzirom da je novinarka potvrdila da se ne oseća ugroženo, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako se dodaje, još jednom naglašava da svaku prijavu pretnji sagledava detaljno i da je nedopustivo ponašanje kojim pojedina udruženja i političke stranke, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušavaju da vrše pritisak na policijske službenike koji svoj posao rade profesionalno i odgovorno.

Portal 021 objavio je u utorak da su novinarki tog portala i Radija 021 Gorici Nikolin u ponedeljak uveče na Instagramu upućene pretnje i uvrede zbog teksta o ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Korisnik Instagrama “kjuo958” poslao je poruke na nalog Radija 021 na ovoj društvenoj mreži u kojima je Gorici Nikolin uputio niz vulgarnih uvreda i pretnji, navodi 021.

Izvor: Tanjug
Foto: MUP RS