Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja

Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za dilovanje 20 kilograma narkotika i posedovanje oružja. Na samom kraju dokaznog postupka završne reči izneli su tužilac i trojica branilaca okrivljenih u maratonskom procesu.

Zamenica Višeg javnog tužioca Biljana Silađi u svojoj završnoj reči na 15 strana ostala je kod precizirane optužnice, navodeći da smatra da je tužilaštvo dokazalo da su okrivljeni počinili dela koja im se stavljaju na teret i predložila sudu da okrivljene proglasi krivim i kazni po zakonu.

Advokat Đorđe Nedeljkov, branilac prvookrivljenog Mladena Lalušića, naveo je u završnoj reči da smatra da nije dokazano da je njegov branjenik počinio dela koja mu se stavljaju na teret i tražio oslobađajuću presudu za njega. Branilac okrivljene Lalušić Jelene, advokat Dušan Vasović, u svojoj završnoj reči naveo je da nije dokazano da je okrivljena počinla delo koje joj se optužnicom stavlja na teret, te da smatra da okrivljena treba da bude oslobođena ili, ukoliko je sud proglasi krivom, da može biti kriva samo za pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Advokat Milan Latinović, branilac okrivljenog Dragana Miloševića, naveo je da nije dokazano da je njegov branjenik počinio dela koja mu se stavljaju na teret, niti da je bio član bilo kakve grupe.

“Nemoguće je govoriti o bilo kakvoj grupi, moj branjenik ne beži od odgovornosti za to da je kupio drogu, ali tu nije bilo govora ni o kakvoj grupi”, naveo je Latinović.

Naredno ročište zkazano je za 20. februar, kada se očekuje iznošenje završnih reči branioca prvookrivljenog, advokata Gorana Karadarevića, koji je bio sprečen da danas iznese završne reči, kao i iznošenje završnih reči branioca okrivljenog Nenada Živojinova, advokata Miloša Bugarskog, ali i samih okrivljenih.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi našli su se perspektivni automobilista Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena, zatim Nenad Živojinov i Dragan Milošević, kao i taksista Dragoljub Mušović i Vladimir Blašković, koji su sklopili sporazum o priznanju krivice. Njima se optužnicom stavlja na teret dilovanje dvadesetak kilograma droge, kao i posedovanje oružja, zbog čega su uhapšeni 10. maja 2018. godine.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay