Početna Gradske teme Fabrika Kontinentala uskoro u radnoj zoni Kać

Fabrika Kontinentala uskoro u radnoj zoni Kać

0

Fabrika kompanije “Continental Automotive Serbia” u Industrijskoj zoni Kać biće otvorena u četvrtak, 23. februara, najavljeno je juče na sastanku gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića sa generalnim direktorom kompanije Sašom Đoringa, direktorom fabrike Edvinom van der Ka i finansijskim direktorom Nikolom Grulovićem.

Nova Fabrika će zauzimati 30.000 kvadratnih metara proizvodnog, kancelarijskog i magacinskog prostora, a u njoj će se proizvoditi visoko tehnološka rešenja za ekrane za unutrašnjost vozila. Kompanija “Continental Automotive Serbia” počela je izgradnju ove fabrike u junu 2021. godine.

Sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su i članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milenko Malešev. Gradonačelnik Milan Đurić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja nove fabrike u Industrijskoj zoni Kać i istakao da je Grad Novi Sad u opremanje te Radne zone do sada opredelio preko 1,4 milijardi dinara.

“Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva za infrastrukturno opremanje industrijskih zona, radi stvaranja povoljnog investicionog ambijenta za domaće i strane direktne investicije. U periodu od 2012. do 2022. godine iz budžetskih sredstava izdvojeno je preko 5,7 milijardi dinara za opremanje industrijskih zona, i ovaj trend će se nastaviti i u narednim godinama”, izjavio je gradonačelnik Đurić.

Prema rečima predstavnika kompanije Kontinental, tom investicijom od 140 miliona evra premešta se proizvodnja na novi nivo, odnosno grupisanje kompetencija omogućava Kontinentalu da poveća ekonomiju obima, proširi snažan “know-how” za proizvodnju složenih proizvoda kakvi su veliki moderni ekrani i poveća tehnološku sinergiju.

Kontinental u Novom Sadu posluje trenutno na pet lokacija i zapošljava oko 1350 ljudi, 950 softver, sistem, test, mašinskih, elektro i industrijskih inženjera u Istraživačko-razvojnom centru i blizu 400 inženjera, tehničara i visoko obučenih operatera u fabrici.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs