Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za tešku saobraćajku kod Rumenke u kojoj je poginuo tinejdžer

Nastavljeno suđenje za tešku saobraćajku kod Rumenke u kojoj je poginuo tinejdžer

0

Suđenje S. S. (20) iz Rumenke, koji se tereti za nesreću u kojoj je poginuo 17-godišnji tinejdžer Vukašin Stošić nastavljeno je saslušanjem okrivljenog.

Tom prilikom su dvojica maloletnika povređena. Osim S. S, saslušani su i majka nastradalog mladića i nekoliko svedoka, među kojima je bilo više maloletnika, piše Dnevnik.

Okrivljeni, koji je izašao iz pritvora i brani se sa slobode, ostao je i juče pri dosadašnjoj odbrani bez izmena i dopuna i izjasnio se da mu je jasno šta mu se stavlja na teret.
Na početku dokaznog postupka, ponumoćnik oštećenog, advokat Vladimir Beljanski izjavio je da smatra da je netačno ocenjena brzina kretanja vozila, odnosno da je ona bila mnogo veća te da o tome postoje konkretni dokazi koje je priložio u podnesku.

Kaže da nije utvrđena vertikalna signalizacija kod mesta događaja, prvenstveno tadašnje postojanje znaka za ograničenje brzine na tom putu, a ukazao je i na to da se nezgoda desila pre preticanja, usled čega je došlo do izletanja sa puta.

Majka nastradalog S. S. kazala je juče da je saznala da je okrivljeni automobil vozio bez vozačke dozvole, bahato i pre nesreće jednom ili dva puta nedeljno. “Smatram da je cela njegova porodica kriva za to jer su za to znali, a nisu mu sklonili ključeve. Da mu je to bilo prvi put, pa bi i oprostila kao majka, možda ne bih ni reč rekla, nisam osvetoljubiv roditelj”, rekla je majka okrivljenog.

Svih sedam svedoka ostali su pri iskazima koje su ranije dali u tužilaštvu povodom ovog događaja. Svedok Nađa. P. kazala je da je sve bilo u sekundama i vrlo traumatično. Potom je svedok A. B. ispričao šta je zatekao kad je stigao na lice mesta, neposredno posle nesreće.

“S dolme sam video da je vozilo u vodi okrenuto naopačke, s točkovima na gore. Bilo je u blizini ulične rasvete, a i bio je pun mesec pa je relativno moglo da se vidi. Pitao sam prisutne da li neko nedostaje, niko od onih koje sam pitao konkretno nije bio siguran da li su sva lica izvučena, a kad sam saznao da Vukašina nema na mestu događaja, pregledali smo vozilo pogledima, a možda i opipavanjem, ali zadržao sam se kratko”, kazao je ovaj svedok.

Nesreća u kojoj je jedan mladić poginuo dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta prošle godine, kada je automobil, u kojem su se nalazila četiri mladića, sleteo u kanal Dunav – Tisa – Dunav kod Rumenke. Folksvagenom je skrenuo s puta i udario u saobraćajni znak, posle čega su kola sletela u kanal. Trojica mladića su isplivala, a Vukašinovo telo su ronioci žandarmerije kasnije pronašli u vodi.

Na početku suđenja, S. S. je priznao krivicu, da je vozio bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju. Sledeći glavni pretres zakazan je za 17. novembar, kada će biti ispitani sudski veštaci, piše Dnevnik.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay