Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za tuču u restoranu pored Spensa

Nastavljeno suđenje za tuču u restoranu pored Spensa

0

U novosadskom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje okrivljenima za tuču u restoranu „Prag“ Ognjenu Stankoviću iz Novog Sada, koji je te večeri i izboden i Damjanu Puzoviću iz Prijepolja.

Na jučerašnjem glavnom pretresu odbranu su iznela obojica okrivljenih, dok se oštećeni policajci nisu pojavili niti su svoj izostanak opravdali.

Prvookrivljeni Ognjen Stanković izjavio je da nije konzumer alkohola, da se dugo bavi sportom, ali da je kritične večeri bila proslava rođendana lokalnog kafića „Lugano“ u Veterniku i da je počeo da pije u čast osmogodišnjice lokala.

„Nisam hteo da budem jedini koji ne pije ništa i kvari žurku, te sam kritične večeri popio previše. Popio sam flašu i po do dve viskija sa Damjanom Puzovićem. Proslava je trajala do 20 časova kada je došla vlasnica lokala majka našeg druga Nikole Radumila i rekla nam da mora da zatvori lokal, jer niko od nas dvadesetak koliko nas je bilo nije imao kovid propusnice. Otišli smo u restoran „Prag“ gde smo nastavili da se veselimo. Kada je došla komunalna policija počeli smo da idemo ka vratima kako ne bi platili kaznu. Ispred lokala sam video da jedno lice protrčava pored mene i osetio sam dva udarca, barem sam ja mislio da su udarci, a ustvari su bili ubodi nožem u rame i lopaticu. Seo sam u taksi sa Radumilom i Damjanom i krenuo u Urgentni centar, a u toku vožnje nam je javljeno da je naš drugar Strahinja Mrđan uboden u srce. Uspaničili smo se, ispred Urgentnog centra čuo sam da neko govori „Evo ga ovaj iz Praga“ mislio sam da je to neko od ljudi koji su me izboli bio sam uplašen i odgurnuo sam to lice. U holu Urgentnog gurao sam sve od sebe, bio sam u šoku, ja sam astmatičar, teško sam disao, puno krvario i bio sam jako uplašen za svoj život. U Urgentnom su mi rekli da je moj drugar uboden u srce i da verovatno neće preživeti. Dao sam izjavu u policiji nakon čega su me pustili kući, a uhapšen sam sutradan uveče“, naveo je prvookrivljeni u svojoj odbrani.

Damjan Puzović je, iznoseći svoju odbranu, naveo da je kritične večeri bio u lokalu sa društvom, da nije konzument alkohola osim na proslavama, da je sportista i da je kritične večeri bio uplašen za svoj i Stankovićev život.

„Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i kajem se zbog svega što se te večeri dogodilo“, izjavio je ovaj okrivljeni.

Predsednica veća sudija Branka Popović odbila je predlog odbrane okrivljenih za ukidanje pritvora ili zamene za kućni pritvor, a naredno ročište zakazano je za 13. oktobar kada se očekuje saslušanje svedoka, policajaca iz Urgentnog centra, Strahinje Mrđana, pevača koji je te večeri uboden u srce, Sandre Bakše i Stanković Anđele sestre prvooptuženog, kao i saslušanje veštaka.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Osnovnog javnog tužioca Tijana Divjak, okrivljenima se stavlja na teret da su 4. decembra prošle godine nakon tuče ispred restorana „Prag“ u holu Urgentnog centra napali policajce koji su pokušali da spreče tuču koja se nastavila i u samom Urgentnom centru, a okrivljenom Stankoviću na teret se stavlja i posedovanje oružja i pet metaka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay